Stockholms stad

Stockholms SM-guldmedaljörer och ungdomsledarstipendiater hyllades i Stadshuset

Dela

Den 24 april hyllades närmare 300 av Stockholms SM-guldmedaljörer från 2023 av Stockholms stad vid en ceremoni i Stadshuset.

Bild på många medaljer
Alla SM-guld-medaljörer tilldelades den speciella Stockholmsmedaljen

Under åren, mellan 2005 till 2024, har närmare 4 500 SM-guldmedaljörer tilldelats den unika medaljen av stadens idrottsborgarråd/idrottsnämndens ordförande och idrottsdirektör i samband med den årliga mottagningen i Stadshuset. I år hyllades nästan 300 SM-medaljörer aktiva och 68 ledare från 30 föreningar med säte i Stockholms stad som har tagit SM-guld i 31 olika grenar/idrotter.

Mottagningen är för medaljörer som på seniornivå representerar och tävlar för en förening med säte i Stockholms stad. Förutom de aktiva deltar även deras ledare. En unik medalj delades ut av Maria-Elsa Salvo, ordförande i idrottsnämnden i Stockholms stad och idrottsdirektör Marina Högland.

– Vi är stolta över att ha så många stipendiater och medaljörer som tävlar för en förening från Stockholms stad. De är alla viktiga förebilder för att inspirerar barn och unga runt om i vår stad till rörelse och idrott, säger Maria-Elsa Salvo (S), idrottsnämndens ordförande i Stockholms stad.

Stipendier för framstående ledarinsatser

Förutom guldmedaljörerna hyllades även tio ungdomsledarstipendiater för framstående ledarinsatser. Ungdomsledarstipendiaterna som också tillhör en förening med säte i Stockholms stad, ska vara ideella och inte ha mottagit stipendium tidigare. Juryn tittar särskilt på ledaregenskaper så som att man är en bra förebild, inkluderande och hur länge man har varit ledare. Ungdomsledarstipendier har delats ut av staden sedan början av 1970-talet.

– Det blev en fantastisk kväll där idrotten stod i fokus och vi från staden fick hylla våra framstående idrottare och ledare, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad. I år var det fler medaljörer än någonsin på plats vilket visar på att Stockholm är en idrottsstad som ger våra idrottare förutsättningar att utöva sin idrott och nå toppen.

Nyckelord

Kontakter

IdrottsförvaltningenJenny Tirén Berg, kommunikationsansvarig

Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Främjar stadens idrotts- och friluftsliv och ger bidrag och stöd till idrottsföreningar. Ansvarar för bokning, drift och skötsel av stadens 450 idrottsanläggningar.

Tel:076-122 76 22jenny.tiren.berg@stockholm.se

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye