- Ett mardrömsbesked för södra Stockholm

Dela
Daniel Dronjak (foto: Jonna Thomasson)
Daniel Dronjak (foto: Jonna Thomasson)

- Ett mardrömsbesked för Södra Stockholm

Det säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge, om Trafikverkets förslag till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029. Planen innehåller inte full finansiering av Tvärförbindelse Södertörn trots att den har större samhällsekonomisk nytta än nästan alla projekt i landet.

- Tvärförbindelse Södertörn är ryggraden i södra Stockholms planerade utveckling som nu riskerar att lamslås om vägen inte omedelbart byggs, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

- 72 000 bostäder och 100 000 arbetsplatser riskerar att inte bli förverkligade i södra Stockholm och det kommer att bli trafikinfarkter i södra Stockholm på väg 225, Glömstavägen, Storängsleden och Södra länken som redan idag är igenkorkade i rusningstid, fortsätter Daniel Dronjak (M).

- Åtta kommuner på Södertörn som representerar en halv miljon människor kräver att riksdag och regering tar det ansvaret som Trafikverket inte har tagit, avslutar Daniel Dronjak (M).

Södertörnskommunerna har föreslagit att Tvärförbindelse Södertörn ska projekteras för framtida teknikutveckling. Det finns planer om eldriven lastbilstrafik med idéer om samarbetspartners som Scania och andra stora aktörer i södra Stockholm.

För mer information:


Daniel Dronjak (M),
kommunstyrelsens ordförande,
0708-79 03 00, 
daniel.dronjak-nordqvist@huddinge.se

Hampus Holmgren (M),
Politisk sekreterare
0701-98 48 06
hampus.holmgren@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Daniel Dronjak (foto: Jonna Thomasson)
Daniel Dronjak (foto: Jonna Thomasson)
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum