Åklagarmyndigheten

 Två anhållna för misstänkt mord i Härnösand

Dela

I går söndag fick polis kännedom om ett misstänkt mord på en person i Härnösand. Under söndagskvällen lämnades ärendet vidare till åklagare som beslutade anhålla två personer skäligen misstänkta för mord, som är den lägre misstankegraden.

- Det är omständigheter på platsen som i nuläget gör att vi inte kan utesluta brott och därför är en förundersökning om mord inledd. Under dagen i dag måndag fortsätter vi bland annat hålla förhör med de båda misstänkta och vittnen. Innan vi vet mer om vad det är som hänt på platsen så kan vi inte lämna fler uppgifter i ärendet. Senast på onsdag kl 12 måste jag besluta om de nu anhållna ska begäras häktade eller försättas på fri fot, säger kammaråklagare Christina Edlund Nilsson som leder förundersökningen på Åklagarkammaren i Sundsvall.

Tidigast på onsdag (24/2) kan ansvarig åklagare lämna fler uppgifter i ärendet.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum