RF/SISU

1 000 sökande till platserna på Sportbion!

Dela

Frågan var, hur attraherar vi dagens idrottsungdomar i Östergötland att jobba med idrottens viktiga värdegrundsfrågor? Svaret blev Sportbio med I am Zlatan!

Att hitta nya moderna sätt att attrahera och inspirera unga blir viktigare och viktigare och vi på RF-SISU Östergötland fick idén att prova ett nytt sätt att jobba med värdegrundsarbete. Vi bjöd in aktiva födda 2003 - 2008 och ledare till Sportbion I am Zlatan, och vilket drag det blev!

Vi fick in ca 1000 intresseanmälningar från 26 olika föreningar. Idrotter representerade är bland annat fotboll, segling, bowling, basket, innebandy, taekwondo, orientering och gymnastik. Av dessa 1000 fick 700 plats på totalt 3 orter, Motala, Linköping och Norrköping.

Från biobesök till värdegrundsarbete i föreningen, så här går det till

Deltagarna ser filmen och direkt efter filmens avslut kommer biobesökarna att under RF-SISU:s ledning fånga upp en dialog kring delar av filmens innehåll. En blandning av snack och frågor om Zlatans beteende och hur man kan hantera olikheter i en träningsgrupp.

Biobesökarna kommer sedan med stöd från sin ledare att på hemmaplan i föreningen fortsätta arbeta utifrån tankar och insikter från filmen och Zlatans uppväxt och karriär. Här snackas machokultur och trygghet i omklädningsrummet.


Sportbion kommer att gå av stapeln:
Linköping 22/3 kl 17.00 SF Bio
Motala 23/3 kl 17.00 Folkets Hus
Norrköping 24/3 kl 17.00 Filmstaden

Vill ni från media vara med under något av våra biobesök meddela:

Ulrika Smith Svenstedt
Kommunikationschef/verksamhetschef
RF-SISU Östergötland
Mob: 072-0688539
ulrika.smith-svenstedt@rfsisu.se


Välkomna!

Nyckelord

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Östergötland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum