E.ON Sverige AB

1 700 E.ON-medarbetare donerar blod efter lyckad kampanj

Dela

För att uppmärksamma behovet av blodgivare och uppmuntra fler att donera blod gick E.ON i år med i den globala kampanjen #missingtype i samband med Internationella blodgivardagen. När kampanjen nu sammanfattas visar resultatet att hela 1 700 E.ON-anställda donerar blod. I Sverige gick det fantastiskt bra, nästan 10 procent av alla som arbetar på E.ON är anmälda som blodgivare.

– Vi är otroligt glada över det engagemang som E.ON visat för att öka antalet blodgivare. Att nästan 10 procent av de anställda i Sverige donerar blod är ett strålande resultat, genomsnittet i landet ligger på 3 procent. Behovet av blod är stort och vi ser positivt på alla samarbeten som får fler att inse hur livsviktiga blodgivare är, säger Ingrid Johansson, blodgivarsamordnare på Blodcentralen Skåne.

Sverige är självförsörjande på blod, men det är ofta nätt och jämt som bloddonationerna räcker till. Framförallt brukar sommaren vara kritisk och i år är inget undantag, i mitten av juni varnade Blodcentralerna i Sverige för akut blodbrist på flera håll i landet. I många andra länder är situationen densamma. För att råda bot på problemet måste fler människor ge blod och E.ONs engagemang är ett steg i rätt riktning.

– En bloddonation kan potentiellt rädda tre människoliv. Antalet donationer i hela koncernen var 1 703 vilket betyder att vi tillsammans räddar över 5 000 människor. Detta gör mig stolt över våra medarbetare och vårt företag, säger Ann-Nina Finne, Head of Political affairs & Communication på E.ON

#missingtype är en årligt återkommande kampanj som startades 2015 i Storbritannien för att vända den nedåtgående trenden av antalet blodgivare. I år var första gången som E.ON deltog och vårt engagemang syntes inte bara internt, utan även externt genom att vi tog bort bokstäverna A, B och O (blodgrupperna) ur logotype och texter vid våra kontor.

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

E.ON är ett av Europas största privatägda energibolag med cirka 40 000 anställda och bidrar till omställningen av ett hållbart samhälle. E.ON Sverige, där även Danmark ingår, producerar och levererar energi och energilösningar i form av el, gas, värme, kyla samt energirelaterade tjänster till en växande privat- och företagsmarknad. E.ON har mer än 32 miljoner kunder i Europa och Nordamerika och vi har investerat 11 miljarder euro de senaste tio åren i förnybara energikällor.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Från Högbytorp i väster till Järfälla i öster – E.ONs 2,5 mil långa fjärrvärmeledning är färdigbyggd11.4.2019 08:31:36 CESTPressmeddelande

Efter två års intensivt byggande är nu den 2,5 mil långa distributionsledningen för fjärrvärme som förbinder E.ONs nya kretsloppsanläggning på Högbytorp med fjärrvärmenäten i Bro, Kungsängen och Järfälla klar för driftsättning. Fjärrvärmeledningen ska leverera återvunnen värme till kunderna när kraftvärmeanläggningen på Högbytorp tas i drift senare i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum