Huddinge Kommun

1 800 medarbetare i Huddinge lär mer om Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Dela

För att lära mer om hur man bemöter barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF, kommer 1 800 medarbetare i förskolan i Huddinge kommun, vidareutbilda sig under september och oktober.


-Vi vill öka möjligheterna att möta upp barn med de här utmaningarna. Det handlar mycket om förhållningssätt och kunskap om vad Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning är för något och hur det kan yttra sig. Det behövs tydliga strukturer och en plan för hur vi hittar ingången till alla barn, säger Lena Nyström, på barn- och utbildningsförvaltningen i Huddinge.

Tillsammans med Åsa Franzén, utvecklingsstrateg, på barn- och utbildningsförvaltningen i Huddinge, har Lena Nyström organiserat utbildningsinsatsen som nu anordnas digitalt vid sex olika tillfällen.

1 800 medarbetare utbildas
När utbildningsprojektet är klart kommer 1800 medarbetare i förskolan att ha fått kompetenshöjning kring NPF, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

– Vi har fått mycket frågor kring NPF, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, och vill höja kompetensen bland chefer, förskollärare och barnskötare, berättar specialpedagogen Lena Nyström på barn- och utbildningsförvaltningen i Huddinge.

Öka förståelsen i organisationen
Lena Nyström och Åsa Franzén betonar att det årets utbildningsinsats är en grundkurs.

– Vi vill öka förståelsen för NPF i hela organisationen, framför allt kring hur vi bemöter och förebygger ett utåtagerande beteende. Det blir en start och sedan får vi fortsätta att jobba med de här frågorna säger Åsa Franzén och fortsätter.

- Ute på förskolorna behöver man fortsätta att diskutera, reflektera och avsätta tid för att samtal om just sin situation, för den ser olika ut. Här behöver rektorn gå in som pedagogisk ledare.


För mer information kontakta:
Lena Nyström, specialpedagog på barn- och utbildningsförvaltningen, 08-535 358 19

Åsa Franzén, utvecklingsstrateg på barn- och utbildningsförvaltningen, 08-535 360 30

Ann Kristin Rönnerbäck, pressansvarig Huddinge kommun, 08-535 301 71, ann-kristin.ronnerback@huddinge.se

Nyckelord

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum