Statens servicecenter

1 juni invigs statliga servicekontoret i Borgholm

Dela

Den 1 juni inviger Statens servicecenter ett statligt servicekontor i Borgholms stadshus på Östra Kyrkogatan 10. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Ida Karkiainen, Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh och landshövding Peter Sandwall.

Från Borgholms kommun deltar kommunstyrelseordförande Ilko Corkovic. Från Försäkringskassan medverkar verksamhetsområdeschef Cornelia Englén.

På plats vid invigningen på servicekontoret finns också Statens servicecenters regionchef Tobias Lundin, kontorsområdeschef Per Grenerfors och medarbetare.

Syftet med etableringen av det nya servicekontoret i Borgholm är att öka den lokala statliga närvaron. Detta är i enlighet med regeringens politiska inriktning.

Medier är välkomna att delta vid invigningen.

Tid: Onsdag den 1 juni, klockan 10.55
Plats: Stadshuset, Östra Kyrkogatan 10, Borgholm

Anmäl dig på förhand senast den 1 juni klockan 09.00, via e-post till: Johan.Eriksson@statenssc.se

Det går bra att i förväg boka intervjutid med olika deltagare om etableringen av servicekontoret.

Boka tid med civilminister Ida Karkiainen via pressekreterare Jonas Lannering
Boka tid med generaldirektör Åsa Lindh via presskommunikatör Johan Eriksson

Efter invigningen går det också bra att göra intervjuer på plats med de medverkande.

Mer om servicekontoret i Borgholm
Servicekontorets adress är Östra Kyrkogatan 10, Borgholm. Öppettiderna är tisdagar och torsdagar, 10.00–12.30 och 13.30–15.00.

På servicekontoretkommer kommunens invånare och företagare få information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med bland annat ärenden som rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har cirka 2,2 miljoner besök årligen. Fram till år 2023 utökar vi till 148 servicekontor.

Nyckelord

Kontakter

Om

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till år 2023 utökar vi till 147 servicekontor.

Från den 1 juni 2019 driver vi de statliga servicekontoren dit privatpersoner och företagare kan vända sig för att få information och service kring tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten eller Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum