Statens servicecenter

1 juni invigs statliga servicekontoret i Järpen, Åre kommun

Dela

Den 1 juni inviger Statens servicecenter ett statligt servicekontor i Järpen, Åre kommun på Norra vägen 16 C. Medverkande vid invigningen är bland andra Jämtlands läns regionråd, Elise Ryder Wikén, Statens servicecenters divisionschef Paul Larsson och ordförande i kommunfullmäktige i Åre Kommun, Peter Jansson.

Från Försäkringskassan deltar överdirektör Maria Rydbeck och från Arbetsförmedlingen deltar enhetschef Frida Biller.

På plats vid invigningen på servicekontoret finns också Staten servicecenters regionchef Jörgen Leding, kontorsområdeschef Bengt Åke Sandelin och medarbetare.

Syftet med etableringen av servicekontoret i Järpen är att öka den lokala statliga närvaron. Detta är i enlighet med regeringens politiska inriktning.

 Medier är välkomna att delta vid invigningen.

Tid: Onsdag den 1 juni, klockan 11.00.

Plats: Norra vägen 16 C, Järpen

Anmäl dig på förhand senast den 1 juni klockan 09.00, via e-post till: Johan.Eriksson@statenssc.se

Det går bra att i förväg boka intervjutid med olika deltagare om etableringen av servicekontoret.  

Efter invigningen går det också bra att göra intervjuer på plats med de medverkande.

Mer om servicekontoret i Järpen, Åre kommun
Servicekontorets adress är Norra vägen 16. Öppettiderna är tisdagar och torsdagar, 10.00–12.00 och 13.00–15.00.

På servicekontoretkommer kommunens invånare och företagare få information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har cirka 2,2 miljoner besök årligen. Fram till år 2023 utökar vi till 148 servicekontor.

Nyckelord

Om

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till år 2023 utökar vi till 147 servicekontor.

Från den 1 juni 2019 driver vi de statliga servicekontoren dit privatpersoner och företagare kan vända sig för att få information och service kring tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten eller Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum