Vänsterpartiet Malmö

1 maj med Malmövänstern, Malin Björk och Al-Ashiqeen!

Dela

Onsdagen den 1 maj firar Vänsterpartiet Malmö arbetarrörelsens högtidsdag. Talare är bland andra EU-parlamentarikern och Vänsterpartiets talesperson i HBTQ-frågor samt första namn på EU-vallistan, Malin Björk. Det väntas stor uppslutning i demonstrationståget, Malmös största 1 majdemonstration!

Malin Björk (V)
Malin Björk (V)

Årets paroll är Riktig vänster - för klimatet, välfärden, strejkrätten .

Klimatförändringens konsekvenser hotar både människor, djur och samhällen. Det behövs omfattande samhällsförändringar för att mildra konsekvenserna, och det är bråttom. I Löfvens nya regering skräddarsys politiken för de rika, för de stora företagen och för bankerna. Regeringens förslag om att inskränka strejkrätten är en riktigt dålig idé. Vänsterpartiet säger därför högt och tydligt: Rör inte strejkrätten! Släng förslaget om en försämrad strejkrätt i papperskorgen! Vi behöver stärka arbetstagarnas position på arbetsmarknaden idag, inte angripa en av grundvalarna för ett fritt och välorganiserat arbetsliv. Vi vill se ett samhälle för alla, inte bara för eliten. För oss i Vänsterpartiet går strävan efter jämlikhet som en röd tråd genom allt vi gör.

- Det ska bli fantastiskt roligt att tala för Vänstern i Malmö. Det är så fint att vara ute och se allt engagemang och all kamplust och jag hoppas och tror att vi blir många på årets första maj. Med ett stundande EU-val framför oss är det många som vill se, inte bara ett annat Sverige men också ett annat Europa, där klimatet går före vinster för storföretag och människan före marknaden, säger Malin Björk.

Demonstrationståget samlas på Möllevångstorget klockan 11:00. På torget finns frukostkiosk, plakatverkstad, ansiktsmålning och ballonger för barnen.

Under dagen talar även bland andra Emma-Lina Johansson, kommunalråd för Vänsterpartiet Malmö. I Slottsparken kommer det att serveras mat, finnas bokbord, barnteater och en hoppborg. Al-Ashiqeen står för musiken i Slottsparken, de har kallats Palestinas The Beatles, numera är de baserade i Skåne och förgyller Malmövänsterns 1 maj-firande.

Tid och plats: Samling på Möllevångstorget klockan 11, tal av Malin Björk i Slottsparken ca klockan 13.30.

Länk till Facebookeventet: https://www.facebook.com/events/2357458310983592/

För mer information, kontakta:

Amalia Bartholdson, 072-186 66 99

Bilder

Malin Björk (V)
Malin Björk (V)
Ladda ned bild
Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Starta försöksverksamhet med Lekotek!27.6.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

Malmökommissionen hade som mål att ta fram åtgärder som skulle göra Malmö hållbart, både ekologiskt och socialt. Malmö Stads Miljöprogram lyfter bland annat att ekologisk hållbarhet stärks genom att vi minskar vår konsumtion och staden ska bidra till att utveckla cirkulär- och delningsekonomi. En viktig åtgärd gällande social hållbarhet är att skapa mötesplatser för stadens invånare. Malmövänstern motionerar därför om att införa en verksamhet som förenar båda dessa mål: Lekotek.

Malmövänstern motionerar: Förändra MKB:s direktiv - bygg bort bostadsbristen!24.6.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

Vänsterpartiet ser bostaden som en mänsklig rättighet, men trots ökat bostadsbyggande är bostadsbrist och hemlöshet fortsatt stora problem i Malmö. De bostäder som byggs vänder sig främst till dem med kapital eller högre inkomster och är oftast omöjliga att hyra för dem utan kapital och med låga eller medelstora inkomster. Malmövänstern motionerar därför om att kommunen till fullo ska använda sitt eget allmännyttiga bostadsbolag, MKB, för att lösa problemen med bristen på hyreslägenheter vanligt folk har råd att bo i.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum