Vänsterpartiet Malmö

1 maj med Malmövänstern, Malin Björk och Al-Ashiqeen!

Dela

Onsdagen den 1 maj firar Vänsterpartiet Malmö arbetarrörelsens högtidsdag. Talare är bland andra EU-parlamentarikern och Vänsterpartiets talesperson i HBTQ-frågor samt första namn på EU-vallistan, Malin Björk. Det väntas stor uppslutning i demonstrationståget, Malmös största 1 majdemonstration!

Malin Björk (V)
Malin Björk (V)

Årets paroll är Riktig vänster - för klimatet, välfärden, strejkrätten .

Klimatförändringens konsekvenser hotar både människor, djur och samhällen. Det behövs omfattande samhällsförändringar för att mildra konsekvenserna, och det är bråttom. I Löfvens nya regering skräddarsys politiken för de rika, för de stora företagen och för bankerna. Regeringens förslag om att inskränka strejkrätten är en riktigt dålig idé. Vänsterpartiet säger därför högt och tydligt: Rör inte strejkrätten! Släng förslaget om en försämrad strejkrätt i papperskorgen! Vi behöver stärka arbetstagarnas position på arbetsmarknaden idag, inte angripa en av grundvalarna för ett fritt och välorganiserat arbetsliv. Vi vill se ett samhälle för alla, inte bara för eliten. För oss i Vänsterpartiet går strävan efter jämlikhet som en röd tråd genom allt vi gör.

- Det ska bli fantastiskt roligt att tala för Vänstern i Malmö. Det är så fint att vara ute och se allt engagemang och all kamplust och jag hoppas och tror att vi blir många på årets första maj. Med ett stundande EU-val framför oss är det många som vill se, inte bara ett annat Sverige men också ett annat Europa, där klimatet går före vinster för storföretag och människan före marknaden, säger Malin Björk.

Demonstrationståget samlas på Möllevångstorget klockan 11:00. På torget finns frukostkiosk, plakatverkstad, ansiktsmålning och ballonger för barnen.

Under dagen talar även bland andra Emma-Lina Johansson, kommunalråd för Vänsterpartiet Malmö. I Slottsparken kommer det att serveras mat, finnas bokbord, barnteater och en hoppborg. Al-Ashiqeen står för musiken i Slottsparken, de har kallats Palestinas The Beatles, numera är de baserade i Skåne och förgyller Malmövänsterns 1 maj-firande.

Tid och plats: Samling på Möllevångstorget klockan 11, tal av Malin Björk i Slottsparken ca klockan 13.30.

Länk till Facebookeventet: https://www.facebook.com/events/2357458310983592/

För mer information, kontakta:

Amalia Bartholdson, 072-186 66 99

Bilder

Malin Björk (V)
Malin Björk (V)
Ladda ned bild
Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern kräver: Ta ansvar för både hemlösheten och våra skattepengar!8.5.2019 15:12:10 CESTPressmeddelande

På dagens kommunstyrelsemöte presenterades en lägesrapport om bostadsförsörjningen i Malmö, samtidigt som avslöjande tidningsrubriker larmar om hur skattepengar går till företag som agerar mellanhänder i bostadskrisens Malmö och tar ut ockerhyror. Vänsterpartiet lämnar under dagen in en enkel fråga till ansvarigt kommunalråd Sedat Arif (S) om huruvida han tänker ta initiativ för att stoppa användandet av enskilda företag som mellanhänder i bostadskrisen och se till att ansvarsfullt använda våra gemensamma skattepengar.

Malmövänstern motionerar: Värna om Malmös biologiska mångfald, rädda våra bin!30.4.2019 09:01:53 CESTPressmeddelande

Ett av Malmö stads miljömål syftar just till att värna om och stödja den biologiska mångfalden genom att bevara och skydda naturen samt ta särskilt ansvar för hotade och sällsynt arter som lever i kommunen. Men detta mål är enligt den senaste miljöredovisningen ett mål som inte kommer att uppnås. I Sverige är en tredjedel av våra 270 vilda biarter på väg att försvinna, Vänsterpartiet kräver därför att Malmö stad värnar om vår biologiska mångfald.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum