Vänsterpartiet Malmö

1 maj med Malmövänstern, Rossana Dinamarca och Mikael Wiehe

Dela

Tisdagen den 1 maj firar Vänsterpartiet Malmö arbetarrörelsens högtidsdag. Talare är bland andra riksdagsledamoten och Vänsterpartiets feministiska talesperson Rossana Dinamarca. Det väntas stor uppslutning i demonstrationståget, Malmös största 1 majdemonstration.

Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber
Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber

Årets paroll är Ett samhälle för alla – inte bara för de rika. Sveriges ekonomi går bra, men det är långt ifrån alla som får ta del av det. Under lång tid har klyftorna ökat. Vi har blivit ett land där de rikaste drar ifrån oss andra. Trots det står regeringen handfallen. Nu är det nog. Alltför många har fått stå tillbaka under en lång tid.

-Det är extra roligt att få tala för Vänstern i Malmö. Jag hoppas och tror att vi blir många i tåget, det känns som att vi har vind i seglen. Allt fler ifrågasätter den växande ojämlikheten och den politik som går ut på att sparka neråt och inte uppåt. Vi vill skapa en ekonomi som fungerar för alla, ett socialistiskt samhälle där människan går före marknaden, säger Rossana Dinamarca.

Demonstrationståget samlas på Möllevångstorget klockan 11 där Showan Shattak är konferencier för programmet. På torget finns frukostkiosk, plakatverkstad, ansiktsmålning och ballonger för barnen.

Under dagen talar även bland andra Hanna Thomé, kommunalråd och förstanamn på kommunfullmäktigelistan. I Slottsparken kommer det att serveras mat, finnas bokbord, barnteater och en hoppborg. Mikael Wiehe och The Bandettes står för musiken i Slottsparken.

Tid och plats: Samling på Möllevångstorget klockan 11, tal av Rossana Dinamarca i Slottsparken ca klockan 13.30.

https://www.facebook.com/events/1724237597662833/

För mer info, kontakta:

Hanna Gedin, 0709-84 56 61

Maria Kållberg, 0702-71 09 69

Kontakter

Bilder

Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber
Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern kräver: Ta ansvar för både hemlösheten och våra skattepengar!8.5.2019 15:12:10 CESTPressmeddelande

På dagens kommunstyrelsemöte presenterades en lägesrapport om bostadsförsörjningen i Malmö, samtidigt som avslöjande tidningsrubriker larmar om hur skattepengar går till företag som agerar mellanhänder i bostadskrisens Malmö och tar ut ockerhyror. Vänsterpartiet lämnar under dagen in en enkel fråga till ansvarigt kommunalråd Sedat Arif (S) om huruvida han tänker ta initiativ för att stoppa användandet av enskilda företag som mellanhänder i bostadskrisen och se till att ansvarsfullt använda våra gemensamma skattepengar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum