Vänsterpartiet Malmö

1 maj med Malmövänstern, Rossana Dinamarca och Mikael Wiehe

Dela

Tisdagen den 1 maj firar Vänsterpartiet Malmö arbetarrörelsens högtidsdag. Talare är bland andra riksdagsledamoten och Vänsterpartiets feministiska talesperson Rossana Dinamarca. Det väntas stor uppslutning i demonstrationståget, Malmös största 1 majdemonstration.

Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber
Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber

Årets paroll är Ett samhälle för alla – inte bara för de rika. Sveriges ekonomi går bra, men det är långt ifrån alla som får ta del av det. Under lång tid har klyftorna ökat. Vi har blivit ett land där de rikaste drar ifrån oss andra. Trots det står regeringen handfallen. Nu är det nog. Alltför många har fått stå tillbaka under en lång tid.

-Det är extra roligt att få tala för Vänstern i Malmö. Jag hoppas och tror att vi blir många i tåget, det känns som att vi har vind i seglen. Allt fler ifrågasätter den växande ojämlikheten och den politik som går ut på att sparka neråt och inte uppåt. Vi vill skapa en ekonomi som fungerar för alla, ett socialistiskt samhälle där människan går före marknaden, säger Rossana Dinamarca.

Demonstrationståget samlas på Möllevångstorget klockan 11 där Showan Shattak är konferencier för programmet. På torget finns frukostkiosk, plakatverkstad, ansiktsmålning och ballonger för barnen.

Under dagen talar även bland andra Hanna Thomé, kommunalråd och förstanamn på kommunfullmäktigelistan. I Slottsparken kommer det att serveras mat, finnas bokbord, barnteater och en hoppborg. Mikael Wiehe och The Bandettes står för musiken i Slottsparken.

Tid och plats: Samling på Möllevångstorget klockan 11, tal av Rossana Dinamarca i Slottsparken ca klockan 13.30.

https://www.facebook.com/events/1724237597662833/

För mer info, kontakta:

Hanna Gedin, 0709-84 56 61

Maria Kållberg, 0702-71 09 69

Kontakter

Bilder

Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber
Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Skifte i Malmövänsterns topp12.9.2018 08:00:00Pressmeddelande

Hanna Thomé har meddelat Vänsterpartiet Malmös valberedning att hon inte kandiderar till kommunalråd för ytterligare en period. Vänsterpartiet Malmö väljer kommunalråd på ett medlemsmöte den 11 oktober. Hanna är kvar tills denna mandatperiod löper ut den 15 oktober. - Det har varit en stor ära och ett mycket givande uppdrag att vara kommunalråd för Vänsterpartiet i åtta år. Det har varit en händelserik period och vårt parti har gjort enorma framsteg och satt viktiga politiska avtryck. I två valrörelser har vi kraftigt stärkt vårt mandat från Malmöborna. Jag har som kommunalråd fått vara med när vårt parti gått från 5,18 procent 2010 till årets valresultat på ca 11 procent, det känns fantastiskt, säger Hanna Thomé. - Kommunalråd är inget livsuppdrag utan något som man gör en period av livet. Därför tycker jag det är dags att gå vidare. Vår partiförening har växt otroligt mycket och det finns gott om kompententa kamrater som kan ta vid. Vänsterpartiet är en mycket viktig kraft för Malmö,

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum