Vänsterpartiet Malmö

1 maj med Malmövänstern, Rossana Dinamarca och Mikael Wiehe

Dela

Tisdagen den 1 maj firar Vänsterpartiet Malmö arbetarrörelsens högtidsdag. Talare är bland andra riksdagsledamoten och Vänsterpartiets feministiska talesperson Rossana Dinamarca. Det väntas stor uppslutning i demonstrationståget, Malmös största 1 majdemonstration.

Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber
Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber

Årets paroll är Ett samhälle för alla – inte bara för de rika. Sveriges ekonomi går bra, men det är långt ifrån alla som får ta del av det. Under lång tid har klyftorna ökat. Vi har blivit ett land där de rikaste drar ifrån oss andra. Trots det står regeringen handfallen. Nu är det nog. Alltför många har fått stå tillbaka under en lång tid.

-Det är extra roligt att få tala för Vänstern i Malmö. Jag hoppas och tror att vi blir många i tåget, det känns som att vi har vind i seglen. Allt fler ifrågasätter den växande ojämlikheten och den politik som går ut på att sparka neråt och inte uppåt. Vi vill skapa en ekonomi som fungerar för alla, ett socialistiskt samhälle där människan går före marknaden, säger Rossana Dinamarca.

Demonstrationståget samlas på Möllevångstorget klockan 11 där Showan Shattak är konferencier för programmet. På torget finns frukostkiosk, plakatverkstad, ansiktsmålning och ballonger för barnen.

Under dagen talar även bland andra Hanna Thomé, kommunalråd och förstanamn på kommunfullmäktigelistan. I Slottsparken kommer det att serveras mat, finnas bokbord, barnteater och en hoppborg. Mikael Wiehe och The Bandettes står för musiken i Slottsparken.

Tid och plats: Samling på Möllevångstorget klockan 11, tal av Rossana Dinamarca i Slottsparken ca klockan 13.30.

https://www.facebook.com/events/1724237597662833/

För mer info, kontakta:

Hanna Gedin, 0709-84 56 61

Maria Kållberg, 0702-71 09 69

Kontakter

Bilder

Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber
Rossana Dinamarca, fotograf Agnes Stuber
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänstern uppmärksammar IDAHOT16.5.2018 15:46Pressmeddelande

Den 17 maj är det IDAHOT-dagen, den internationella dagen mot homo-, bi- och transfobi. I år uppmärksammar den nybildade Malmöbaserade IDAHOT-kommittén detta med manifestation, film med efterföljande panelsamtal och avslutande stödfest. Vänsterpartiet är med som medarrangör för filmvisningen och kommunalrådet Hanna Thomé kommer att tala på manifestationen, torsdagen den 17 maj kl. 19 på Möllevångstorget. -IDAHOT-dagen är en otroligt viktig dag. Runt om i världen förtrycks och dödas människor p.g.a. sin könsidentitet eller sexuella läggning. Sveriges hårdare flyktingpolitik har gjort det näst intill omöjligt för HBTQ-personer att få skydd i Sverige. Vi måste tala om det, vi måste förändra det, säger Hanna Thomé. -Priderörelsen har på många ställen kommersialiserats och skiljts från den mer sexualpolitiska kampen. Det därför extra viktigt att uppmärksamma IDAHOT då det faktiskt är en dag när vi hyllar alla hjältar som kämpar och har kämpat mot det heteronormativa förtrycket. Det är en da

Rekord i Vänsterns Malmötåg1.5.2018 14:35Pressmeddelande

Vänsterpartiets 1 maj-tåg samlade idag 6000 Malmöbor, en rekordsiffra, under parollen Ett samhälle för alla, inte bara för de rika. I Slottsparken slöt ytterligare personer upp och lyssnade på bland annat Mikael Wiehe. I ett kyligt Malmö, där vinden fick fanorna att vaja, tågade, sjöng, dansade och skanderade människor till orkestern Bateria Malmös takter. I Slottsparken talade Rossana Dinamarca, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och feministisk talesperson. Hon talade om kamp, om att upprinnelsen till 1 maj var arbetarnas krav på kortare arbetstid och att sextimmars arbetsdag aldrig känts så verkligt och nära som idag. -Runt om i landet - på olika arbetsplatser i kommuner och landsting - pågår det försök med sex timmars arbetsdag. Oftast är det Vänsterpartiet som har tagit initiativet. Vi visar återigen att vi går från ord till handling, sa Rossana Dinamarca i sitt tal. Mirjam Katzin, ordförande för Vänsterpartiet Malmö, tycker att dagens demonstration var en styrkemätning inför vale

Skånevänstern lär av Sanders och Corbyn5.4.2018 11:00Pressmeddelande

Lördagen den 7 april 2018 arrangerar Vänsterpartiet Skåne och Zetkin Foundation en utbildning med Grayson Lookner, delstatsorganisatör i fem delstater under Bernie Sanders primärvalskampanj. Inför det brittiska valet 2017 utbildade Grayson Lookner aktivister för Labour och Momentum. Utbildningen handlar bland annat om hur man på ett effektivt sätt kan möta och övertyga väljare på stan, vid dörrknackning eller i telefon. Utbildningen är en del av en Sverigeturné under april 2018 som riktar sig till vänsterpartister som kommer att hjälpa till i Vänsterpartiets valkampanj. - Det bubblar av aktiviteter i Vänsterpartiet. Jag märker att vi är många som vill kampanja för Vänstern och för ett mer jämlikt samhälle. Genom denna unika utbildningssatsning breddas samarbetet mellan den europeiska och amerikanska vänstern och vi lär oss av varandra, säger Mirjam Katzin, ordförande i Vänsterpartiet Malmö. Media är välkomna att närvara under utbildningen. När: Lördagen den 7 april klockan 10-12. Var:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum