E.ON Sverige AB

1 miljon laddningar i E.ON nätverk

Dela

2014 lanserade E.ON sina första publika laddstolpar i Danmark. I dagarna sker den en miljonte laddningen.

Resan att förnya det nordiska transportsystemet går nu fort och E.ON leder denna utveckling. I Danmark har E.ON 1 300 laddpunkter och ytterligare 50 snabbladdare, vilket gör Danmark till ett av de bäst utbyggda nätverken inom EU. I Sverige går E.ONs utbyggnad också fort. Bygget av en e-motorväg från Stockholm till Hamburg inom EU-projektet Great har startat, E.ON har ett samarbete med ICA om laddstolpar, tillsammans med andra parter ska E.ON bygga snabbladdare från Norge till Italien, E.ON har många samarbeten med kommuner, bland annat Malmö där 80 laddpunkter byggs. Max, Preem, EasyPark och OK/Q8 är andra partners.

- Senast 2030 ska Europa ha elektrifierat persontransporterna. För att lyckas med den ambitionen måste det vara lätt att köra en elbil. Därför fortsätter vi att satsa på att bygga ut vårt publika nät av laddpunkter för hållbara transporter i Sverige, Danmark och hela Europa, säger Marc Hoffmann, Nordenchef för E.ON.

I dagarna passerar man i Danmark 1 miljon uppladdningar på E.ONs publika laddstolpar. Det motsvarar cirka 58 miljoner kilometer körning med elbil. Det betyder också att luften sluppit ta emot 7 000 ton koldioxid.

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum