E.ON Sverige AB

1 miljon laddningar i E.ON nätverk

Dela

2014 lanserade E.ON sina första publika laddstolpar i Danmark. I dagarna sker den en miljonte laddningen.

Resan att förnya det nordiska transportsystemet går nu fort och E.ON leder denna utveckling. I Danmark har E.ON 1 300 laddpunkter och ytterligare 50 snabbladdare, vilket gör Danmark till ett av de bäst utbyggda nätverken inom EU. I Sverige går E.ONs utbyggnad också fort. Bygget av en e-motorväg från Stockholm till Hamburg inom EU-projektet Great har startat, E.ON har ett samarbete med ICA om laddstolpar, tillsammans med andra parter ska E.ON bygga snabbladdare från Norge till Italien, E.ON har många samarbeten med kommuner, bland annat Malmö där 80 laddpunkter byggs. Max, Preem, EasyPark och OK/Q8 är andra partners.

- Senast 2030 ska Europa ha elektrifierat persontransporterna. För att lyckas med den ambitionen måste det vara lätt att köra en elbil. Därför fortsätter vi att satsa på att bygga ut vårt publika nät av laddpunkter för hållbara transporter i Sverige, Danmark och hela Europa, säger Marc Hoffmann, Nordenchef för E.ON.

I dagarna passerar man i Danmark 1 miljon uppladdningar på E.ONs publika laddstolpar. Det motsvarar cirka 58 miljoner kilometer körning med elbil. Det betyder också att luften sluppit ta emot 7 000 ton koldioxid.

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum