Yrkesplugget i Sverige AB

10 år senare är drygt 2000 elever yrkesutbildade

Dela

Det började i ett kök i Sköndal, Stockholm vintern 2005 - där bestämdes att nu kör vi - en skola med bra yrkesutbildningar. I november samma år meddelade skolverket att vi nu hade tillstånd att starta skolan.

Annelee Bergstrand VD & huvudman Yrkesplugget
Annelee Bergstrand VD & huvudman Yrkesplugget

Valet att starta en skola med yrkesutbildningar var enkelt. Vi ville då som nu ge ungdommar en bra grund att stå på när de som unga vuxna skall ut i vuxenlivet.

Valet av en yrkesutbildning ska ge dem möjligheter, bli anställningsbara och känna stolthet över sig själv och det val man gjort.

Vi är dessutom övertygade om att man kan bli en god yrkesman eller yrkeskvinna även om man inte har alla betyg med sig från grundskolan. Därför har det också varit viktigt att vi även tar emot dessa elever.

Detsamma gäller valet att starta vuxenutbildning som finns för dem som inte har läst färdigt gymnasiet, hamnat i arbetslöshet eller vill byta yrkesbana. Vuxna ger vuxna en andra chans att få en yrkesutbildning.

Tisdag 22 november jubileum och öppet hus

Nu firar Yrkesplugget 10 år på våra två skolor, Bromma och Uppsala. Vi bjuder in såväl gamla som blivande elever, föräldrar, tidigare lärare, media och andra vi mött under åren. 

Samtidigt har vi öppet hus för alla som är intresserade av vår verksamhet, unga som gamla. Lärare, utbildningsledare och elever berättar om verksamheten.

Ni möter även företag som berättar hur praktikenplatser fungerar samt om framtidsutsikterna i respektive branch.

I Bromma möter du bl.a:  VW - Din Bil AB, Merceders, VOLVO - Bilia, BMW - Bavaria, Hägerstens Åkeri AB, Yamaha MC, Kawasaki MC, JE Mark (Bygg). Kim Nilsson, fd elev på Yrkesplugget kommer och visar upp sin hoj och berättar om tävlingar och utmaningar inom Speedway, Tre studenter från KTH Formula student kommer med två el-bilar som de själva byggt och som de skall tävla med i Europa, Företaget ORIO från Nyköping som visar upp det senaste inom VR-utrustning inom personbilsteknik.
I Uppsala möter du bl.a. STar Stiftelse som jobbar med kvalitetssäkring av byggutbildning • UF Ung Företagsamhet • TYa Testa att köra lastbil i TYAs simulatorer • WiST Volvolastbilar och tungmekaniker • BMW nordic och Victor Bouveng (racerförare) pratar om samarbetet med BMW och Tyska Touring Car championship DTM • novation/Bavaria Ställer ut bilar och pratar om samarbetet med Yrkesplugget • Bi Byggnadsindustrin har representant på plats för att prata om byggsektorn och de möjligheter som finns i Uppsala regionen 
 
 

Varmt välkommen!

Aneelee Bergstran - VD & huvudman mail: annelee@yrkesplugget.se

Dejan Matic - Rektor Bromma mail: dejan@yrkesplugget.se

Björna Wallqvist - Rektor Uppsala mail: bjorn@yrkesplugget.se

Walk the talk - Yrkesutbildningens År 2016

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Annelee Bergstrand VD & huvudman Yrkesplugget
Annelee Bergstrand VD & huvudman Yrkesplugget
Ladda ned bild
Kim Nilsson, fd elev på Yrkesplugget, numera Speedway proffs
Kim Nilsson, fd elev på Yrkesplugget, numera Speedway proffs
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se

Yrkesplugget utbildar gymnasie- och vuxelever i yrkesinriktade program som Bygg & Anläggning samt Fordon sedan 2006.

Verksamheten bedrivs i Bromma/Stockholm samt Uppsala. Målsättningen är att skapa anställningsbara elever med en bra yrkesutbildning som samtidigt gör eleverna stolta över sina yrkesval.

Vår målsättning är också att de som jobbar på Yrkesplugget skall känna stolthet i sina yrkesval där de utbildar, hjälper och stöttar elever att utvecklas.

Yrkesplugget Bromma - Johannesfredsvägen 9-11, Tvärbanans station Johannesfred.

Yrkesplugget Uppsala - Kungsgatan 66. 

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Motorbranschen & IF Metall certifierar Sveriges första friskola att bli Motorbranschcollege19.6.2018 15:21Pressmeddelande

Yrkesplugget har utbildat tusentals elever sedan starten 2006. Nu blir skolan den första friskolan i Sverige och även första gymnasium i Stockholm att bli certifierad som Motorbranschcollege. ”Det är med stor ödmjukhet och stolthet som vi mottager detta erkännande som utbildare, att bli certifierade som Motorbranschcollege” säger Annelee Bergstrand som är huvudman för Yrkesplugget.

Privat- och kommunägda gymnasieskolor i Stockholm i gemensam kampanj med Arbetsförmedlingen och branschorganisation20.3.2018 17:38Pressmeddelande

På initiativ från TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd) och Arbetsförmedlingen går Yrkesplugget, Fredrika Bremergymnasiet (med deras utbildningsanordnare Utbildningsservice) och Stockholms transport och fordonstekniska gymnasium samman i en kampanj för att öka intresset att utbilda sig till yrkesförare på gymnasium och i vuxenutbildningen.

Motorbranschen behöver kvinnliga förebilder - Teamet Lipstick Racing!12.2.2018 15:26Pressmeddelande

Gymnasieskolan Yrkesplugget går in som sponsor till nystartade teamet Lipstick Racing. Racing teamet består av fyra skickliga tjejer som tävlar i Nordic six hour cup, Sveriges äldsta Endurance racing serie. Yrkesplugget har i över tio år utbildat såväl kvinnliga som manliga bilmekaniker / personbilstekniker. Med denna satsning vill Yrkesplugget hjälpa till att uppmärksamma tjejers insatser inom motorsporten, och samtidigt jobba för att intresset bland tjejer ökar än mer för utbildningen personbilsteknik på fordonsprogrammet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum