VisitDenmark

100 dagar till Tour de France i Danmark märks i hela landet

Dela

Idag är det 100 dagar kvar till Tour de France drar igång. Världens största cykellopp – startar i Danmark med tre etapper mellan 1-3 juli. Detta firades i en ”Tour de France-gulklädd” yra över hela landet och speciellt i de fem städer där start och målgång för det klassiska cykelloppet ska gå.

Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio
Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio

Idag uppmärksammades att det är 100 dagar kvar till starten av Tour de France, som i år sker i Danmark. Avtäckningen av den officiella nedräkningsklockan på Rådhuset i Köpenhamn var en av många olika firanden som gjordes i landet.

"Om 100 dagar startar Tour de France - världens största cykellopp - i Danmark och världens bästa cykelstad, Köpenhamn. Med de tre etapperna kan vi visa vår vackra cykelland inför hela världen och göra magnifika gula festligheter som förenar alla. Det blir inte bättre än så här - jag ser fram emot det”, säger Sophie Hæstorp Andersen, överborgmästare i Köpenhamn och styrelseordförande för Grand Depart Köpenhamn Danmark.

100-dagarsfirandet fick en vacker start på toppen av Stora Bältbron, där tävlingsledaren för Tour de France; Christian Prudhomme och industri-, närings- och finansminister Simon Kollerup besökte en av pylonerna. Nästan samtidigt tändes kung Christian X:s bro i Sønderborg upp i gult för att fira de 100 dagarna. I Roskilde firande man med att öppna en ny supercykelbana.

På eftermiddagen blev det en cykeltur med Grand Départ-pokalen från Vesterbro Torv till Rådhustorget i Köpenhamn, där den officiella nedräkningsklockan startades.

Uppmärksammandet och firandet av de 100 dagarna för Tourens start i Danmark fortsätter imorgon, torsdagen den 24 mars, i Sønderborg och Vejle.

FAKTA

• Danmark kommer att stå värd för Tour de France Grand Départ 2022. Köpenhamn, Danmarks huvudstad, är den officiella startpunkten för den danska Grand Départ, och totalt kommer tre Tour-etapper att äga rum i Danmark.

• De tre etapperna kommer att äga rum på följande datum: 1 juli 2022 startar Tour de France med öppningsetappen, Grand Départ, i Köpenhamn. 2 juli startar den andra etappen i Roskilde och avslutas i Nyborg på Fyn. 3 juli startar den tredje etappen i Vejle och avslutas i Sønderborg.

• Grand Depart är ett samarbete mellan Region Hovedstaden i Danmark, Region Själland, Region Syddanmark, Sport Event Danmark, VisitDenmark, det danska ministeriet för industri, näringsliv och finans samt Wonderful Copenhagen.

• www: https://letourcph.dk/en

SoMe: @letourdk på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio
Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio
Ladda ned bild
Stora Bätbron ©Daniel Villadsen
Stora Bätbron ©Daniel Villadsen
Ladda ned bild
Tour de France Grand Depart Denmark © VisitFjordlandet
Tour de France Grand Depart Denmark © VisitFjordlandet
Ladda ned bild
Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio
Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio
Ladda ned bild
Tour de France Grand Depart Denmark © VisitFjordlandet
Tour de France Grand Depart Denmark © VisitFjordlandet
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Stevns Klint Experience- ett nytt upplevelsecenter10.10.2022 21:04:12 CEST | Pressmeddelande

Stevns Klint Experience, Sydsjälland, är ett nytt upplevelsecenter som öppnar den 12 oktober med att Danmarks drottning Margrethe klipper av invigningsbanden. Stevns Klint togs upp på UNESCO:s världsarvslista 2014, eftersom det är det bästa platsen i världen att se spåren från asteroiden som för 66 miljoner för flera år sedan bidrog till utrotningen av mer än 50 procent av allt liv på jorden, inklusive dinosaurierna. Stevns Klint Experience blir ett nytt centrum för kultur och spridning av kunskapen om världsarvet.

Lätt att göra gröna val som turist i Danmark27.9.2022 08:57:16 CEST | Pressmeddelande

VisitDenmark medverkar i ”Sustainable Travel: Where Next?”. En helt ny dokumentärserie som skapats av Sustainable Travel International. Serien belyser hur den globala rese- och turismsektorn vidtar åtgärder för att skydda vår planet och dess värdefulla destinationer. I ett av avsnitten visar VisitDenmark upp sitt hållbarhetsarbete som ett sådant exempel. Dokumentärserien har premiär den 27 september, dagen som Förenta Nationernas (FN) instiftat som Världsturismdagen. I serien kan man se den viktiga roll som turismen spelar för hållbar utveckling.

Historien om Tivoli och dess grundare26.8.2022 16:18:42 CEST | Pressmeddelande

Inne på Tivoli i Köpenhamn finns en staty av en man som nästan alla som besökt nöjesparken passerat, men som väldigt få reflekterat över. Statyn föreställer Tivolis grundare och skapare, Georg Carstensen. Den 31:a augusti kommer nöjesparken hylla hans 210:e födelsedag. Men vem var då denna man och hur kom det sig att han kom på att Köpenhamn behövde en nöjespark? Här är historien bakom mannen som gjorde Danmark festligare och Tivoli till Danmarks mest besökta turistattraktion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum