Vänsterpartiet Malmö

100 miljoner mer till förskolan i Vänsterpartiets budget

Dela

Runt om i landet organiserar sig förskolepersonal för att kräva en förändring i landets förskolor. Barngrupperna är för stora och personalen på förskolan får allt fler kringuppgifter som inte har med barnen att göra. Ofta försvinner pedagogernas planeringstid när barnen är många och personalstyrkan liten.

För Vänsterpartiet är förskolan en av samhällets allra viktigaste verksamheter. I förskolan möts barn från olika samhällsklasser och i förskolan ska alla barn få möjlighet att bli sedda och rusta sig för att möta livets alla utmaningar.

För att uppfylla skolverkets riktlinjer för hur stora grupperna ska vara i förskolan behövs 500 miljoner kronor tillskjutas. Vänsterpartiet satsar därför 100 miljoner kronor mer än den styrande minoriteten för att påbörja arbetet med att minska antalet barn i grupperna i Malmös förskolor.

-Det är alldeles för stora barngrupper i Malmö. Förskolan ska vara en pedagogisk verksamhet där barnen får möjlighet att utvecklas och få en bra grund för resten av livet. Med så stora grupper som det idag är i Malmö riskerar verksamheten att bli mer barnpassning. Det är inte rätt mot barnen och det är inte rätt mot personalen som utbildat sig och valt yrket för att de vill arbeta med barns utveckling: Vi satsar därför 100 miljoner extra på Malmös förskolor, säger Anders Skans gruppledare för Vänsterpartiet Malmö.

För mer info, kontakta:

Anders Skans, 0725-559109, gruppledare

Vänsterpartiets budgetförslag bifogas.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum