Hermods AB

100 undersköterskor vidareutbildas för att bli behöriga

Dela

Med start efter sommaren ska 100 undersköterskor utbilda sig via Hermods företagsutbildningar för att bli behöriga. Undersköterskorna arbetar idag inom äldreomsorgen på vårdbolaget Förenade Care.

- Vi har utbildat över 100 undersköterskor via Hermods förut och varit nöjda med kvalitén på utbildningen och ville därför fortsätta samarbetet. Vi är måna om att arbeta kvalitativt med äldreomsorgen och för oss är det viktigt att vår personal har rätt kompetens. Det är även viktigt ur ett samhällsperspektiv att vår personal är yrkesstolta och anställningsbara, säger Robert Wikgren, HR-direktör på Förenade Care.

Färdigutbildade inom 6 månader

Utbildningen pågår mellan 2020–2021 i fyra olika omgångar med första start i augusti med personal från Stockholm och Mälardalen. De anställda på Förenande Care fortsätter sitt dagliga arbete samtidigt som de studerar på distans via Hermods företagsutbildning. Utbildningen genomförs via interaktiva webbinarier med en lärare. Inom 6 månader är de behöriga undersköterskor.

- De anställda på Förenade Care har en gedigen arbetslivserfarenhet att jobba som vårdbiträden och undersköterskor. Genom Hermods vidareutbildning får deltagarna inte bara chansen att fylla på med nya kunskaper, de erhåller även en formell behörighet. Vi är glada att vi återigen har fått förtroende från Förenande Care att utbilda deras vårdpersonal, säger Kevin Cintas Utbildningsrådgivare/ KAM Region Syd Hermods Privat- & Företagsutbildning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hermods AB
Hermods AB
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Hermods vård- och omsorgsprogram går starkt i Helsingborg22.9.2020 12:10:49 CESTBlogginlägg

Coronapandemin har slagit hårt på många branscher vilket har lett till att flertalet arbetsplatser fått tacka nej till elever som ska utföra APL (arbetsplatsförlagt lärande). Inom vården har möjligheten att ta emot elever varit begränsad, men på Hermods vård- och omsorgsprogram i Helsingborg har över 70 elever lyckats få APL hos olika arbetsgivare. Senare i höst väntas 90 elever gå ut på APL.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum