Svenska Postkodlotteriet

107 miljoner till vinnare i Våxtorp

Dela

I Våxtorp i Halland bor Sveriges senaste vinnare. Postkodlotteriets Grannyra med en vinstpott på 107 miljoner kronor har precis dragits och det är lottköparna på postnummer 312 98 i Våxtorp som kommer att få dela på mångmiljonpotten. Den 13 oktober firas vinnarna vid ett event med tv-inspelning men redan idag överraskas några av vinnarna.

Söndagen den 13 oktober kommer vinnarna i Postkodlotteriets Grannyra att firas.
Söndagen den 13 oktober kommer vinnarna i Postkodlotteriets Grannyra att firas.

Tre gånger om året sker Postkodlotteriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten. Lottköparna i det vinnande postnumret får dela på drygt 35 miljoner kronor. Den största delen av vinstpotten, över 71 miljoner, får lottköparna i den vinnande postkoden dela på.

Vinnarna firas söndagen 13/10

Den 13 oktober kommer alla vinnarna att firas när Postkodlotteriet anordnar vinstutdelning med tv-inspelning. Exakt plats är inte klart ännu. Familj, vänner och allmänhet är välkomna att ta del av festligheterna och fira vinnarna.

Vid eventet kommer den vinnande postkoden att avslöjas och de största checkarna att delas ut på scenen. Tv-inspelningen börjar runt klockan 17. Programledare är Rickard Sjöberg och vinstutdelarna Sandra Dahlberg, Putte Nelsson och Daniel Paris finns på plats. På scenen uppträder Arvingarna.

Vinnarna överraskas

Klockan 12.00 idag avslöjades det vinnande postnumret på postkodlotteriet.se samt i sociala medier. Idag är också Christian ”Kicken” Lundqvist och Daniel Paris och ett tv-team på plats i Våxtorp för att överraska några av vinnarna med vinstcheckar. I början av nästa vecka kommer alla vinnarna att kontaktas via telefon och brev och bjudas in till vinstutdelningen den 13/10.

Programmet sänds i TV4 fredagen den 18 oktober klockan 19.30.

Fördelning av vinstpotten

Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje månad man deltar). Hur mycket man vinner i Grannyran beror på antalet andelar och lotter man har.

  • 1/3 av vinstpotten (drygt 35 miljoner kronor) fördelas mellan alla lottköparna i det vinnande postnumret.
  • 2/3 av vinstpotten (drygt 71 miljoner kronor) fördelas mellan lottköparna i postkoden.

Vad är en postkod?

Ett lottnummer i Postkodlotteriet bygger på lottköparens adress. Den första delen av lottnumret är postnumret. Sedan följer två bokstäver som tillsammans med postnumret bildar postkoden (t ex 123 45 AB). En postkod är alltså en mindre del av ett postnummerområde. Lottnumret avslutas med ett personligt nummer.

Om Postkodlotteriet

Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. Förutom lotter erbjuder Postkodlotteriet också bingo och skraplotter online. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar lotteritillstånd utfärdade av Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Söndagen den 13 oktober kommer vinnarna i Postkodlotteriets Grannyra att firas.
Söndagen den 13 oktober kommer vinnarna i Postkodlotteriets Grannyra att firas.
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. 

Förutom lotter erbjuder Postkodlotteriet också bingo och skraplotter online. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. 

Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar lotteritillstånd utfärdade av Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V. 

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum