Göteborg & Co AB

11 nyheter i Sommargöteborg 2020

Dela

I tider med inställda planer och nedslående nyheter finns det fortfarande ljuspunkter. I Göteborg öppnar nya spännande restauranger och kulturen hittar nya kreativa sätt för människor att uppleva konst, film och humor. Här listar vi våra tips på nyheter i Göteborg.

Foto: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co.
Foto: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co.

Restauranger

Diket, restaurangen öppnade i maj och ligger på Karl Johans gatan 11 i Majorna i en mysig och luftig lokal. Maten bygger på det kockarna själva tycker är gott och vin serveras på tap.

Wolfang Vincafe. De två vännerna som ligger bakom vincafét har ambitionen att skapa ett opretentiöst ställe inspirerat av vincaféer i Frankrike. Kommer öppna under våren och erbjuda ett brett spektrum av vin men även brunch, kaffe och i förlängningen vinprovningar.

Huggorm!Den 23 maj öppnade en ny popup-restaurang i smedjan på Sjömagasinet. Menyn fokuserar på delikatesser från havet samt vegetariska rätter. I priset ingår också ett utvalt vin.

Rollin’ bistros.Snart öppnar en nytänkande restaurang i Gamlestans Fabrikers gamla pannrum. Menyn består av färgrika och hälsosamma bowls, drinkar och burgare. Lokalen har högt i tak och är en upplevelse i sig. Förhoppningen är att längre fram kunna ha konserter och en uteservering.

Tyska bron, har nu öppnat sin nya bryggservering i kanalen mellan Norra och Södra hamngatan mitt i centrala Göteborg. Den nya serveringen är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och är skapad som en ny mötesplats i Göteborg.

Kultur

Drive in- bio, Bio Roy har varit tvungna att stänga sin biograf men har nu istället öppnat för drive-in bio på bananpiren. Detta är ett koncept som de hoppas kunna utöka och fortsätta med under en längre tid. Självklart håller man sig till restriktionerna, föreställningarna är begränsade till 50 personer och gäller antal personer, inte bilar.

Klubb karantän, Ina Lundström och Emma Knyckare har flyttat ut sin humorklubb till bananpiren. Tidigare har Knyckare och Lundström haft sin humorklubb på Haket på andra lång gatan och är även en del av den populära podden Flashback Forever. Under hela maj månad körs drive-in klubb med olika teman.

FRISPEL, Stadsmuseet har begränsade öppettider och restriktioner på grund av corona men kommer fortfarande med nya utställningar våren 2020. FRISPEL öppnar upp både digitalt och fysiskt den 16 maj. Utställningen berättar om hur teaterscenen förändrades i Göteborg när den traditionella teaterkonsten ifrågasattes och gjorde plats för den fria teaterscenen under 60- och 70-talet.

Upplevelser

Pilgrimsledensom går mellan Masthugget och Trollhättan längs med Göta älv inviger i sommar nya etapper. Det finns också möjlighet att delta på en femdagarsvandring, etapp för etapp. Leden berättar historien om Göteborgs framväxt och går genom varierande omgivningar. De olika etapperna har olika svårighetsgrad och längd som passar alla.  

Port du Soleil Sunset Club i Trädgårdsföreningen, Med Sunset Club har Port Du Soleil utformat ett nytt koncept där klubben är anpassad till rådande omständigheter. Här kan man boka en cabana i eftermiddagssolen eller en middagssittning med bordsservering. Maten står Thomas Sjögren för, Årets kock 2015.  Extra mycket utrymme, distance-managers, bordsservering och enmansdansgolv gör att man ska känna sig trygg. Öppet fredagar och lördagar.

Shopping

Humana secondhand, den populära secondhandbutiken öppnade sina dörrar den 25 mars på Kaserntorget i Göteborg. Butiken finns sedan tidigare i Stockholm och Malmö. Under coronapandemin har de också flyttat över en del av sina plagg till tradera.

Fler tips på upplevelser hittar du på goteborg.com.

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Foto: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co.
Foto: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum