Svenska Postkodlotteriet

114 miljoner till vinnare i Simrishamn

Dela

I Simrishamn i Skåne bor Sveriges senaste vinnare. Postkodlotteriets Grannyra med en vinstpott på 114 miljoner kronor drogs i dag och det är lottköparna i postnummer 272 32 i Simrishamn som kommer att få dela på mångmiljonpotten.

Grannyran med 114 miljoner kronor i vinstpotten har landat i Simrishamn.
Grannyran med 114 miljoner kronor i vinstpotten har landat i Simrishamn.

Tre gånger om året sker Postkodlotteriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten. Lottköparna i det vinnande postnumret får dela på 38 miljoner kronor. Den största delen av potten, 76 miljoner, får lottköparna i den vinnande postkoden dela på.  

Vinnarna kontaktas nästa vecka 
I dag klockan 17.00 avslöjades det vinnande postnumret på postkodlotteriet.se samt i sociala medier. Under nästa vecka kommer samtliga vinnare att kontaktas via telefon med vinstbesked om deras vinst i postnumret. 

TV-program spelas in på söndag 11/10 
I vanliga fall innebär en Grannyra att Postkodlotteriet ordnar en vinstutdelning på orten med underhållning och artister. Den här gången kommer Grannyran spelas in i en virtual reality studio i Stockholm, för att med teknikens hjälp kunna visa upp vinnarorten för tittarna. Inspelningen sker söndag 11 oktober med Rickard Sjöberg och Magdalena Forsberg som programledare. 

– Äntligen är det dags för Grannyra! Vi väntar med att fira på ett torg ett tag till, för precis som förra gången äger den rum i en studio varifrån vi ringer till vinnarna och avslöjar hur mycket de har vunnit. Nytt för den här gången är att jag är programledare tillsammans med vår färskaste vinstutdelare, Magdalena Forsberg. Vi förväntar oss många nära och euforiska möten med människor vars liv vänds upp och ner av vinsten, säger Rickard Sjöberg. 

Vid tv-inspelningen avslöjas den vinnande postkoden, alltså vilka som får dela på den största delen av vinstpotten. Flera av vinnarna kommer att ringas upp via videosamtal. Rickard Sjöberg och Magdalena Forsberg kommer då att kunna avslöja hur mycket vinnarna som är med i videosamtalen har vunnit. 

Programmet sänds i TV4 fredagen den 16 oktober klockan 19.30. 

Det är sjätte gången som en Grannyra landar i Skåne. Senast i april 2020 fick lottköparna i postnummer 262 36 i Ängelholm dela på 105 miljoner kronor. Tidigare Grannyror har gått till Kristianstad 100 miljoner (2014), Hörby 60 miljoner (2013), Kristianstad 75 miljoner (2011) samt till Knislinge 20 miljoner (2007).  

Fördelning av vinstpotten 
Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje månad man deltar). Hur mycket man vinner i Grannyran beror på antalet andelar och lotter man har.  

  • 1/3 av vinstpotten (38 miljoner kronor) fördelas mellan alla lottköparna i det vinnande postnumret. 
  • 2/3 av vinstpotten (76 miljoner kronor) fördelas mellan lottköparna i postkoden. 

Vad är en postkod? 
Ett lottnummer i Postkodlotteriet bygger på lottköparens adress. Den första delen av lottnumret är postnumret. Sedan följer två bokstäver som tillsammans med postnumret bildar postkoden (t ex 123 45 AB). En postkod är alltså en mindre del av ett postnummerområde. Lottnumret avslutas med ett personligt nummer. 

Om Postkodlotteriet 
Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 11 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 200 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar spellicens utfärdad av Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V. 
 

För mer information kontakta: 
Sophie Westerlund, pressassistent Svenska Postkodlotteriet, 073-087 13 42. 
Sophie.Westerlund@postkodlotteriet.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Grannyran med 114 miljoner kronor i vinstpotten har landat i Simrishamn.
Grannyran med 114 miljoner kronor i vinstpotten har landat i Simrishamn.
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 11 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 200 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären.

Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar spellicens utfärdad av Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum