Göteborg & Co AB

12 nyheter i Sommargöteborg!

Dela

Banksy, dinosaurier och nytt skärgårdshotell. Sommaren 2019 är fylld med roliga nyheter för göteborgare och besökare. Här listar vi våra tips till nya upplevelser.

Foto: Anders Wester/Göteborg & Co.
Foto: Anders Wester/Göteborg & Co.

Nya utställningar
The Art of Banksy har kommit till Göteborg. En perfekt upplevelse för konstintresserade. Det är världens största utställning av Banksys verk, lånade från privata internationella köpare och Steve Lazarides (Banksys tidigare fotograf och manager) privata samling. Utställningen är inte producerad eller auktoriserad av Banksy. 

Göteborgs Garderob är Stadsmuseets helt nya utställning. Dedikerad till stadens garderob mellan 1880–1930. Allt ifrån ateljésydda drömklänningar till en liten lappad barnjacka, som slutat sina dagar som isolering i ett torp.

Vill man gå längre bak i tiden och få möjligheten att uppleva de största, läskigaste och mest fascinerande djuren som existerat så ska man bege sig till Universeum. Utställningen – Dinosaurs är ett riktigt lärorikt äventyr för hela familjen och nyfikna åskådare.

Nya restauranger
Slå dig ner hos Faye Emmy. Här står goda naturviner i fokus tillsammans med ett generöst utbud av pinchos, ost och kallskuret. Carbon är stans nya fine-dining restaurang. Jean Henkel, som även driver restaurangen Brasa i samma område, ligger bakom denna nysatsning. På Östra Larmgatan, har restaurangen Noot Nordik Kitchen nyligenöppnat och erbjuder lunch, middag och cocktails med nordisk inriktning. Eller varför inte franska gourmetbistron, Le Comptoir, som även har en kombinerad butik där du hittar allt från ostar, vin och charkuterier till färska bakverk.

Nya hotell
Göteborg kan även introducera två nya hotell, Best Western PLUS Åby Hotel där upplevelsen står i fokus och inredningen inspirerad av Tivoli med 223 rum i Göteborg/Mölndal. Isbolaget och Donsö välkomnar sitt första charmiga hotell i juli, som till en början står utrustat med nio dubbelrum och en svit som alla har havsutsikt.

Nya musikfestivaler
Sommaren bjuder även på många härliga musikevent. I juni är det dags för  Gården, två sommardagar i Trädgårdsföreningen, där ikoniska artister möter morgondagens stjärnor. West Coast Country Festival som tar plats på Åby arena, representerar flera av countryns olika stilar med fokus på pop och rockcountry. European Choir Games är en av världens största körfestivaler. Här tävlar en mängd körer från hela världen i olika kategorier i Göteborg. Konserter kommer att hållas på Partille Arena, i stadens kyrkor och runt om på stan.

Läs mer om nya restauranger:
https://www.goteborg.com/nya-restauranger-i-goteborg/

Här hittar du alla sommarens evenemang:
https://www.goteborg.com/evenemang/

Sveriges tre bästa hotell:
http://goteborgco.se/2019/02/bo-pa-sveriges-tre-basta-hotell-i-goteborg/

Kontakter

Bilder

Foto: Anders Wester/Göteborg & Co.
Foto: Anders Wester/Göteborg & Co.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum