Fotografiska

13% högre entre för män idag på Fotografiska

Dela

Fotografiska uppmärksammar Internationella kvinnodagen idag genom att höja entrén med 13 procent för män. Summan vi får in skänkes till Rättviseförmedlingen.

Internationella kvinnodagen, 8 mars, uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. En mycket påtaglig ojämställdhet här i Sverige är att kvinnor fortfarande tjänar mindre än män. Siffrorna i SCB:s senaste kartläggning visar att män får 13 procent mer i lön än kvinnor.

För att uppmärksamma detta och skapa samtal kommer därför Fotografiska att höja entrén med 13 procent för män under den Internationella kvinnodagen 8 mars. Det innebär att män betalar 146 kr och 90 öre i entré istället för ordinarie entrépris 130 kr. De extra intäkterna under denna dag skänker Fotografiska till Rättviseförmedlingen.

– En och annan kanske blir upprörd över vår tillfälligt höjda entré, men vi gör det för att uppmärksamma en stor orättvisa i samhället och förhoppningsvis bidra till att samtal och diskussioner startas. Fotografiska ska vara en inkluderande plats och vi tycker att det är viktigt att arbeta för demokrati och allas lika värde, säger Karl Skoog, marknadschef på Fotografiska.

För mer information, vänligen kontakta:

Karl Skoog, marknadschef Fotografiska, tel 0706 19 10 00

Bilder

Om

Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22
116 45 Stockholm

http://www.fotografiska.eu

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi.

”Har vi bilder, nog får vi plats för dem.”

Året är 1940. 
Hovfotograf Sundgren har just lagt ett förslag om ett fotografiskt museum i Sverige. Tidskriften Foto talar med museichefer och fotografer som visar stort intresse och entusiasm. Rubriker lyder: ”Eget museum för fotografien”. Sedan dess har frågan om en permanent hemvist för fotografin stötts och blötts i samhället. Väldigt lite har hänt, inte förrän nu, exakt 70 år senare.

Svaret är Fotografiska, här i Stockholm i det gamla tullhuset på Stadsgårdskajen. 
Inget vanligt museum, men en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser i dåtid, nutid och framtid. 
Vi kunde helt enkelt inte vänta längre. 
Vårt uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Förutom utställningslokaler finns butik, bar och restaurang. Fotografiska Akademin erbjuder utbildningar och workshops för både amatörer och professionella fotografer. Vi åtar också att arrangera olika typer av event – stora och små. I huset finns Fotografiska Galleriet, ett fristående galleri som visar och säljer samtida fotografi.

Initiativtagare och grundare till Fotografiska är Jan och Per Broman.

Byggnaden 
Fotografiska huserar i en industriell byggnad uppförd 1906-1910 i Jugendstil. Byggnaden har använts som tullhus och är designad av Ferdinand Boberg. Den ursprungliga tegelfasaden av den vackra tullbyggnaden är intakt medan interiören är renoverad för att inhysa museet. Den sammanlagda ytan är 5500 kvadratmeter.

Följ Fotografiska

Abonnera på våra pressmeddelanden.