Umeå kommun

1,3 miljoner i coronastöd till livsmedelsverksamheter

Dela

Över 250 verksamheter i Umeå, som hanterar livsmedel har ansökt och fått avgiften för livsmedelstillsyn återbetald i form av ett bidrag. Totalt 1,3 miljoner kronor har återbetalts. Det är en av många insatser som Umeå kommun gjort för att underlätta för näringslivet under coronapandemin.

—Pandemin är och har varit en stor påfrestning för många företag. Inte minst för våra restauranger. Vi har kontinuerligt jobbat med att hitta möjliga sätt att stötta de utsatta företagen på sätt som vi kan och får. Vi hoppas att det särskilda stödet till restaurangerna gjort nytta och det är glädjande att det fram för allt nyttjas av många mindre företag, säger Peter Juneblad, näringslivsdirektör på Umeå kommun.       

De verksamheter som var aktuella för det aktuella bidraget på livsmedelsområdet var restauranger, caféer, pizzerior, gatukök, bagerier, tillverkare, transportörer och grossister. Bidraget utgick även till livsmedelsbutiker med en omsättning som underskrider 100 miljoner kronor per år.

Stöd till det lokala näringslivet

Umeå Kommun har arbetat metodiskt under pandemin med att stötta det lokala näringslivet och har genomfört ett antal åtgärder, exempelvis etablering av Sveriges första företagsakut, presentkort till kommunanställda, samt anstånd och nedsättning av ett antal avgifter. Målet med stöden är att de ska vara verkningsfulla och träffsäkra utifrån företagens behov. Insatserna relateras till statliga och regionala stöd samt de begränsningar som finns i lagstiftningen, men genomförs också i dialog med relevanta branschorganisationer och företrädare för berörda företag.

Här finns mer information om övriga företagsinsatser som gjorts under pandemin:

Information till företag med anledning av coronavirus - Umeå kommun (umea.se)

För mer information:

Peter Juneblad
Näringslivsdirektör
Umeå Kommun Näringsliv
peter.juneblad@umea.se
070-225 72 15

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum