Stockholms studentbostäder, SSSB

130 000 kronor skänks till förmån för studenters psykiska hälsa

Dela

Flera tidigare studier har visat att studenter mår sämre psykiskt än genomsnittet och en ny undersökning visar att pandemin haft stor negativ påverkan på studenters psykiska mående. Stockholms studentbostäder arrangerar därför loppet Students moving 4 health som samlat in 130 000 kronor. Pengarna skänks till den ideella organisationen Tilia.

– Att få lämna över checken på 130 000 kronor gör mig stolt, glad och varm i hjärtat. Jag vill rikta ett stort tack till de som bidragit med pengarna. Vi satsar på fysisk hälsa som verktyg för att förbättra den psykiska hälsan. Studentlivet ska ju vara den bästa tiden i livet och jag hoppas att de här pengarna och vår satsning på fysisk hälsa gör situationen bättre, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Students moving 4 health anordnas för andra året i rad och är ett löplopp på fem kilometer som går från Kungliga tekniska högskolan till Lappkärrsberget på Norra Djurgården i Stockholm. I samband med loppet samlar Stockholms studentbostäder in pengar från sina samarbetspartners och skänker också själva tio tusen kronor till Tilia som arbetar med ungas psykiska hälsa.

– Vi som bostadsföretag kan se att stressen över att hitta en bostad bidrar till ökad stress. Stockholm behöver utan tvekan fler studentbostäder, både för att studenter ska må bra och för att staden ska nå målet om att bli en av världens ledande kunskapsregioner, säger Ingrid Gyllfors.

Studentbarometern genomförs av Stockholms studentbostäder varje år och är en undersökning där över tusen studenter svarar på frågor kring sina värderingar och syn på Stockholm som studentstad. I den senaste undersökningen, som släpps i sin helhet i december, framkommer det att hälften av studenterna i hög grad har mått sämre under pandemin på grund av de sociala begränsningar som pandemin medfört.

Fakta Students Moving 4 Health

Arrangörer: Stockholms studentbostäder

Datum för loppet: 4 oktober fysiskt och virtuellt 4-10 oktober.

Summa insamlad: 130 000 kronor

Så samlas pengarna in: Genom sponsorskap från Stockholms studentbostäders samarbetspartners och genom att Stockholm studentbostäder skänker tio tusen kronor.

Dessa organisationer har skänkt pengar: VTS Ventilation AB, GeoMind, Skandinavisk VVS-Teknik, Värmex, Pleno, PQ Bygg AB, Peab, KG Fredriksson måleri AB, Cleanfresh, Tullinge Elektriska AB, Nordomatic AB, LGT, Ekens ventilation AB, VRE rör, Wase VVS.

Så används pengarna: Pengarna skänks till organisationen Tilia som jobbar för ungas psykiska hälsa. Tilia kommer göra riktade aktiviteter för studenter.

Tidigare undersökningar:

Psykisk ohälsa bland högskole- och universitetsstudenter kan förebyggas (Folkhälsomyndigheten, 2018)

Studerandes hälsa 2020 (CSN, 2020)

Uppgiften om att hälften av studenterna i hög grad mått sämre under pandemin kommer från undersökningen Studentbarometern 2021 som släpps i sin helhet i december. Studentbarometern har över tusen respondenter.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Stockholms studentbostäder har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige med över 8000 bostäder i sitt bestånd. Företaget förvaltar, förmedlar och bygger studentbostäder.

Stockholms studentbostäder erbjuder allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm.

Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studenters centralorganisation.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Fler campusnära studentbostäder ökar Stockholms attraktionskraft som studentstad16.7.2021 06:05:00 CEST | Pressmeddelande

I dag får alla som sökt plats på universitet och högskolor i Stockholm i höst besked om de har kommit in. Alltför ofta grumlas glädjen i att bli antagen till sin drömutbildning i oro och ångest över att hitta ett boende i bostadsbristens Stockholm. Nu hoppas vi på gemensamma insatser från privata aktörer, Stockholms kommuner och region Stockholm för att vända trenden och förhindra att Stockholm halkar efter som studentstad. Fram till 2030 kommer det att behövas minst 6 000 nya studentbostäder för att tillgodose studenternas boendebehov och skapa fortsatt efterfrågan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum