Järfällahus

132 nya lägenheter i Järfälla invigt digitalt

Dela

Järfällahus nybygge Riddaren, som sakta vuxit fram under det senaste året är nu helt färdigställd vilket firades med invigning. Den symboliska bandklippningen gjordes av Björn Lindforss, Järfällahus styrelseordförande (M) och Jennie Sahlsten, vd för Järfällahus.

Fastigheten består av 132 nya lägenheter, två kommersiella lokaler och en förskola. Mer än hälften av lägenheterna är enrummare och resten är tvåor och treor. Det nya bostadshuset vid Riddarparken mitt i Jakobsberg har sakta vuxit fram under senaste året. Nu är sista delen inflyttningsklar och fastigheten är därmed helt färdigställd. Adressen är Riddarstråket.

Riddarens bostadshus är en U-formad byggnad uppdelad i fem olika delar som byggts i olika etapper. Den första delen som färdigställdes är ett loftgångshus på 4 våningar och den sista delen som nu färdigställs är det högsta huset med 8 våningar. Uthyrning och inflyttning har skett i etapper sedan våren 2020. De allra första hyresgästerna flyttade in 1 september och sedan har inflyttning skett i etapper under resten av året. Idag får den avslutande etappen sina nya hyresgäster.

- Riddaren är Järfällahus första nybyggnation som färdigställs på nästan 10 år, så det är ett välkommet tillskott i vårt fastighetsbestånd, säger Jennie Sahlsten, vd för Järfällahus. Det gäller inte bara att bygga nytt, det måste också vara tryggt. Därför gör vi nu också stora insatser i alla våra bostadsområden för att de ska bli ännu mera trygga och trivsamma.

Under rådande omständigheter med covid-19 var invigningen av Riddaren inte öppen för allmänheten, utan skedde digitalt med ett filmklipp med Järfällahus styrelseordförande Björn Lindforss (M) och Järfällahus vd Jennie Sahlsten.

- Järfälla är en expansiv region som behöver fler små lägenheter. Nu får Jakobsberg ett tillskott på ytterligare 132 lägenheter i ett attraktivt läge nära både Jakobsbergs centrum med buss- och pendeltågstation och Riddarparkens grönska, säger Björn Lindforss, styrelseordförande (M) i Järfällahus.

Huset är uppfört av John Svensson Byggnadsfirma AB (JSB) på uppdrag av Järfällahus och är byggd att leva upp till kravet Miljöbyggnad Silver. Den sista delen av byggnaden innefattar en ny förskola, som byggts samman med byggnadens västra del. Utanför blir det en gård med lekvänlig miljö. Den nya förskolan planeras öppna i början av 2021.

FAKTA RIDDAREN

  • Byggstart mars 2018 – slutfört december 2020.
  • Byggt och uthyrt i etapper. Uthyrningen av första etappen startade i februari 2020 och inflyttning skedde under september. Sista inflyttningen sker 16 december.
  • 4-8 våningar
  • 132 lägenheter = 82 enrummare, 33 tvårummare, 17 trerummare.
  • Sammanlagt 5.401 kvm boyta
  • En förskola och två lokaler i markplan. Garage i källare.
  • Entreprenör: JSB, John Svensson Byggnadsfirma AB
  • Arkitekt: Origo arkitekter

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Invigning Riddaren bandklippning

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Järfällahus
Järfällahus
Drabantvägen 2
17750 Järfälla

08 - 580 836 00https://www.jarfallahus.se

Järfällahus AB är Järfällas kommunägda fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar 5 618 lägenheter, 4 618 fordonsplatser och 475 kommersiella lokaler i Järfälla kommun - från Barkarby i söder till Stäket i norr. www.jarfallahus.se

 

Följ Järfällahus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfällahus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum