Naturskyddsföreningen

134 artister i stort upprop för klimatet och naturen

Dela

Håkan Hellström, First Aid Kit, Miss Li, Stefan Sundström och Helen Sjöholm är några av de 134 artister som tillsammans med Naturskyddsföreningen lyfter klimat- och naturfrågan inför valet. I ett upprop i Aftonbladet efterlyser artisterna politiskt ledarskap för den nödvändiga omställningen av vårt samhälle och vill att politikerna bekänner färg.

– Vi är överväldigade över det mycket stora engagemanget från Sveriges artister. Det är fantastiskt att se så många av våra folkkära artister stå upp för klimatet och naturen. Nu hoppas vi att politikerna lyssnar, säger Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen.

”Svenska politiker – bekänn färg! Våga tala om att teknisk utveckling är viktigt, men att det krävs mycket mer än så. Våga tala om att vi måste vara beredda på förändringar och för fram det positiva med det.” Det är en del av innehållet i det artistupprop som 134 artister skrivit under och som publiceras på Aftonbladet Debatt idag.

Det är en stor bredd och variation i artistuppbådet, som alla skriver under på att de är redo för en omställning och att det behövs ett politiskt ledarskap som gör det möjligt, men att frågan har varit för osynlig i årets valrörelse.

Artisterna skriver att de tar klimat- och naturkrisen på fullaste allvar och efterlyser politiker som gör det samma. Enligt artisterna måste klimatkrisen och barnens framtid vara den viktigaste frågan i årets val.

Det är Naturskyddsföreningen som tillsammans med artisten Stefan Sundström har tagit initiativ till uppropet. Stefan Sundström är också sedan många år medlem i Naturskyddsföreningen och har länge varit engagerad i klimat- och naturfrågor.

– Den här valrörelsen är som två personer i en bil som är på väg rakt in i en bergvägg, medans dom bråkar om vad dom ska spela på bilstereon, säger Stefan Sundström, artist.

Läs hela uppropet på Aftonbladet. 

Kontakter

Om

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen.

Vi sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare  lokalt, nationellt och globalt. 

Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är våra viktigaste arbetsområden. Bra Miljöval är vår miljömärkning och Sveriges Natur vår medlemstidning.

Följ Naturskyddsföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturskyddsföreningen

Pressinbjudan till webbinarium: Lansering av boken ”Tusen och 1 art” med Martin Emtenäs30.9.2022 10:17:57 CEST | Pressmeddelande

Hur gick det till när människan började radera djurens - och våra egna - livsmiljöer så att tusentals djurarters överlevnad står på spel? Kommer uttern att överleva människans framfart? När slutar vi höra igelkottarna smaska och tugga under vår altan? Den 4 oktober lanseras boken ”Tusen och 1 art” med författaren och journalisten Martin Emtenäs. Välkommen till ett webbinarium samma dag där författaren och Naturskyddsföreningens generalsekreterare Karin Lexén samtalar om boken och naturkrisen.

Dags för Miljövänliga veckan: Här anordnas lokala aktiviteter29.9.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

I över 30 års tid har Naturskyddsföreningen anordnat Miljövänliga veckan med olika teman om hur privatpersoner kan handla mer miljövänligt. I år uppmärksammas betydelsen av ekologisk frukost, där syftet är att öka både affärernas utbud och konsumenternas efterfrågan. Flera av Naturskyddsföreningens lokala kretsar ordnar aktiviteter, såsom att genomföra butiksundersökningar och bjuda på ekofrukost. Kampanjen har även stor global spridning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum