Åklagarmyndigheten

15-åring anhållen misstänkt för mord och försök till mord i Malmö

Dela

Jouråklagare anhöll i går kväll en 15-årig pojke misstänkt för mord och försök till mord.

En 31-årig man har avlidit och en vuxen kvinna skadades svårt vid händelsen, som ägde rum på köpcentrumet Emporia i Malmö. Mannen hade kopplingar till kriminell gängmiljö. Kvinnan verkar ha träffats av skott av en slump. 15-åringen förnekar brott.

Under helgen arbetar polis och åklagare vidare med vittnesförhör och tekniska analyser. Förundersökningen leds av jouråklagare.

Utredningen är i ett mycket tidigt skede och det finns ingen ytterligare information att lämna i nuläget. Jouråklagaren är inte tillgänglig för kommentarer.

Senast på måndag den 22 augusti kl. 12 måste åklagare fatta beslut om 15-åringen ska begäras häktad.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum