GoEuro Corp.

15 resor i Europa som är snabbare med tåg än flyg

Dela

I samband med Världsmiljödagen den 5:e juni så har resesöksajten GoEuro kartlagt 15 europeiska resor som går snabbare med tåg än flyg. GoEuro har jämfört den genomsnittliga miljöbelastningsfaktorn och energiförbrukningen på 15 populära resor som hjälper spara på tid - och planeten.

Flyg anses oftast som den snabbaste transporten när man reser längre sträckor, men det är även känt för att påverka miljön mer negativt än tågresor. Dock så vill GoEuro spräcka hål på myten att flyg alltid är det mest effektiva alternativet. GoEuro har undersökt populära rutter i Europa och har hittat 15  resor där tåg går snabbare än flyg då man räknar in säkerhetskontroller, transport till och från flygplats och tågstationer samt självklart restiden. Som en extra bonus är oftast tåg en mer njutningsbar upplevelse där man ser mer av Europas naturliga skönhet.

15 populära resor som sparar på tid och planeten

Från

Till

Tid sparad i timmar

Koldioxid sparad (kg)

Energi sparad (liter)

Marseille

Lyon

1:27

121.1

43.7

Bryssel

London

2:08

111.6

40

London

Manchester

1:21

109.6

44.2

London

Paris

0:09

106.3

37.5

München

Frankfurt

0:21

102.8

42.6

Bryssel

Frankfurt

0:43

102.8

41

Valencia

Barcelona

0:16

102.6

39.8

Barcelona

Toulouse

1:07

101

39.4

Paris

Frankfurt

0:22

98.2

27.9

Madrid

Valencia

1:28

97

36.9

Manchester

Edinburgh

0:21

94.3

37.4

Paris

Lyon

1:28

91.8

25.7

München

Wien

0:15

123

49

Madrid

Malaga

0:47

87.3

30.2

Amsterdam

Bryssel

1:39

78.9

31.8

För delbar och interaktiv grafik av datan se här och här

Naren Shaam, GoEuros grundare säger “Att resa med tåg är ett av de effektivaste sätten att ta sig genom Europa på. Vi har blivit vana att tänka att en en timmes flygresa är just det, men vi glömmer ofta bort att resan även inkluderar tiden det tar att ta sig till och från flygplatsen och de två timmar som rekommenderas för check-in och säkerhetskontroller. Genom att använda sig av GoEuro kan resenärer jämföra den totala restiden mellan tåg, buss och flyg och på så vis ta ett informerat beslut när det kommer till hur man ska resa.”

Europas mest miljövänliga resa

Europas mest miljövänliga resa, Marseille till Lyon, sparar passagerare 1:27 timmar i restid, och tågresan använder endast 2 % av CO2 utsläppen som ett plan gör. Om man väljer att resa från London till Paris med tåg istället för flyg så sparar man hela 106.3 kg i koldioxid. Resan i sig tar ungefär samma tid med tåg som med flyg. 

Så gjordes undersökningen

Genom ett partnerskap med Ecopassenger kunde GoEuro jämföra de 15 tågresornas inverkan på miljön genom att redovisa den genomsnittliga lastfaktorn för resan via järnväg och luft. Ecopassenger tog data från GoEuro och jämförde den genomsnittliga lastfaktorn för järnvägsresor med typiska flygplan för EU-flygningar, den genomsnittliga passagerarkapaciteten för varje rutt samt koldioxidutsläppen samt energiförbrukningen för varje rutt. 

Eftersom konsumenter idag lutar mot mer miljömässigt hållbart resande (ABTA-rapport 2017), ger GoEuro en resebokningslösning som enkelt identifierar restid och kostnader för biljetter för järnväg, buss och flyg som gör att konsumenten slipper gissa hur stor inverkan hens resande har på miljön. 

Nyckelord

Länkar

Om

GoEuro Corp.GoEuro är en reseplattform som gör det möjligt för kunder att hitta och boka tåg, bussar och flyg över hela Europa. Genom att samarbeta med över 500 europeiska transportoperatörer, revolutionerar GoEuro reseplaneringsupplevelsen, ger kunderna fler valmöjligheter, genomskinlig prissättning och enklare bokning.

GoEuro gör det möjligt för resenärer att söka efter vilken plats som helst, inklusive städer, städer och byar, som visar de bästa möjliga transportkombinationerna, samtidigt som man eliminerar behovet av att besöka flera webbplatser för att planera hela resan. Med GoEuro är reseplanering enkel, flexibel och personlig.

Resan startar sitt huvudkontor i Berlin med över 200 anställda från mer än 40 olika länder. Den senaste finansieringsrundan på totalt 70 miljoner dollar, ledd av Silver Lake Kraftwerk och Kleiner Perkins Caufield & Byers, meddelades i oktober 2016.

Presskontakt

Lisa Weiertz

 

lisa.weiertz@goeuro.com

 

Följ GoEuro Corp.

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från GoEuro Corp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum