ManpowerGroup

​150 lediga jobb i Skåne under det andra kvartalet

Dela

ManpowerGroup behöver snarast rekrytera ytterligare över 2 000 personer runt om i landet som en följd av en tydlig ökad efterfrågan på kompetens. I Skåne finns omkring 150 lediga jobb - merparten i Malmö men även i Hässleholm och Helsingborg. Det är både tillsvidare- och sommarjobb, ”första jobbet”-anställningar samt specialist- och chefsjobb inom en rad yrkesområden som efterfrågas.

Fokus i både Malmö och Helsingborg ligger på kundtjänstjobb och administration medan man i Hässleholm söker lager- och industripersonal. I övriga landet är det stor efterfrågan på kompetens främst i Göteborg och Stockholm, men även i Norrland, Småland och på vissa orter i mellansverige finns det gott om lediga jobb. Det råder stor efterfrågan på kundtjänstpersonal, lager- och industripersonal men även IT-kompetens söks på många håll.

-Vi ser en efterfrågeökning inom främst kundtjänst, administration och IT i Skåne och vi är givetvis mycket angelägna om att hitta den kompetens vi söker, samtidigt som det känns bra att kunna ge många ett gyllene tillfälle att få ett jobb eller kanske byta jobb, säger Emelie Hörte, chef för Manpower i Malmö.

-Arbetsmarknaden i Sverige går starkt och vi söker såväl ingenjörer, IT-personal, ekonomer som chefer. Under våren rekryterar vi till chefsjobb i både kommuner, landsting och till privat verksamhet, säger Cecilia Jönsson, affärsområdeschef på Experis i södra Sverige.

Att arbetsmarknaden går upp syns även på antalet lediga jobb på Sveriges största jobbsajt www.manpower.se som nu har över 30 000 lediga jobb.

-Med den anställningstakt vi nu har kan vi verkligen säga att vi på ManpowerGroup bidrar både till att minska arbetslöshet och utanförskap och till ett växande näringsliv i regionen och det är vi mycket stolta över, säger Lars Forseth, VD för ManpowerGroup Sverige.

Orterna i Skåne som i störst utsträckning behöver kompetens under den närmaste tiden:

  • Malmö ca 100 jobb
  • Helsingborg ca 30 jobb
  • Hässleholm ca 20 jobb

För mer information kontakta:

Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup, tel: 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

www.manpowergroup.se/Pressrum1/#/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på drygt 50 orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige. 

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Ny prognos: 2019 inleds med fler jobbtillfällen i mellersta Sverige11.12.2018 08:41Pressmeddelande

Arbetsgivare i mellersta Sverige, där Södermanland, Västmanland, Värmland och Örebro län ingår, förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft i början på det nya året. Sysselsättningstrenden för regionen ligger på +5 procent för det första kvartalet, på samma nivå som Sverige som helhet. Det är dock en rejäl minskning jämfört med föregående kvartals rekordprognos på +22 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Ny prognos: 2019 inleds med fler jobbtillfällen i Västsverige11.12.2018 08:38Pressmeddelande

Arbetsgivare i Västra Götalands och Hallands län, förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft i början på det nya året. Sysselsättningstrenden för regionen ligger på +6 procent för det första kvartalet, långt från rekordprognosen för motsvarande period förra året som då låg på +16 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +5 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum