Åklagarmyndigheten

16-åring begärs häktad för mord i Kristianstad

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Kristianstad har i dag torsdag begärt en 16-åring häktad vid Kristianstad tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord samt grovt vapenbrott i det ärende där en man i 30-årsåldern dödades i tisdags kväll. Åklagaren är tillgänglig för en kort kommentar på telefon efter häktningsförhandlingen.

Häktningsförhandling i ärendet sker i Kristianstad tingsrätt i dag torsdag kl. 12.15.

Målnummer i Kristianstad tingsrätt: B 1444-22.

Kontakt

Kammaråklagare Marie-Louise Holmberg är tillgänglig för en kort kommentar i dag kl. 13.15-13.45 på 010-562 62 94 efter att häktningsförhandlingen avslutats. Innan dess är åklagaren inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum