Nynäshamns kommun

18,2 miljoner för att stärka kompetenser i coronadrabbade branscher

Dela

Nynäshamns kommun har beviljats projektmedel av ESF, Europeiska sociala fonden. 18,2 miljoner kronor till kompetensutveckling för anställd, permitterad och varslad personal i coronadrabbade branscher. Projektet heter Växtkraft Södertörn och drivs av Campus Nynäshamn i samverkan med kommunens tillväxtavdelning.

Besöksnäringen, detaljhandeln samt kulturella- och kreativa näringar ska ges bättre förutsättningar att rustas för framtiden och den nya verklighet som kommer att gälla i spåren av coronapandemin. Med hjälp av en stor kartläggning av dessa tre särskilt drabbade branscher, ska Campus Nynäshamn ta fram riktade utbildningsinsatser med målet att säkra företagens fortsatta överlevnad.

- Det här är verkligen Campus Nynäshamns möjlighet att lyfta våra viktiga tre M, att vara mäklare, motor och mötesplats. I samverkan med företagen och Södertörnskommunerna kan vi göra skillnad. I detta projekt kan jag verkligen se vår vision, att vi skapar möten som förändrar världen, säger Anneli Sahlin, rektor vid Campus Nynäshamn.

- Det känns väldigt bra att på detta sätt ytterligare kunna stötta de företag som drabbats hårt av coronapandemin. Vi vet att tillgången till kompetensutveckling har stor betydelse för enskilda företags utveckling, välfärdens kvalitet och individens möjligheter att utvecklas och själv styra över sitt arbetsliv, säger Jonas Karlsson, näringslivschef i Nynäshamns kommun.

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng ser beskedet om projektmedel som ett kvitto på att satsningen på Campus Nynäshamn är rätt.
- Vi har duktiga och motiverade medarbetare som verkligen gör skillnad i positiv mening och vi ser att Campus Nynäshamn har fortsatt utvecklingspotential. Tack vare att vi beviljats dessa medel sätts Nynäshamn ännu tydligare på kartan som en kommun som satsar på näringslivet och arbetsmarknadsfrågor.

Projektidén har sin utgångspunkt i vuxnas lärande på olika nivåer, såväl grund- och gymnasienivå som yrkeshögskola och högskola. Tanken är att erbjuda kompetensutveckling som är anpassad till behoven av kompetensförsörjning och behoven av omställning. Det innefattar även validering av målgruppens nuvarande kompetens (utbildning och erfarenheter) för att kunna ge kompetensutveckling och utbildning på rätt nivå. Kopplingen till vuxnas lärande på olika nivåer innefattar även möjligheter till samverkan med branscher och projekt som genomför kompetensutveckling i andra former.

Projektet utförs i samarbete med Tyresö, Haninge, Botkyrka, Södertälje och Nykvarn samt företag på Södertörn.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:

Anneli Sahlin, anneli.sahlin@nynashamn.se, 08-520 680 59
Jonas Karlsson, jonas.karlsson@nynashan.se, 08-520 681 68

 

Nyckelord

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

Mängder med aktiviteter under Trafikantveckan i Nynäshamn - närmare 700 har anmält sig till Barnens trafikskola15.9.2020 12:42:47 CESTPressmeddelande

Det blir mängder med aktiviteter när Nynäshamns kommun uppmärksammar den Europeiska trafikantveckan 16-22 september. På programmet står så kallade månbilar, guidad cykeltur längs havet, promenader, familj som testar elcyklar, ny stationär cykelpump – och trafikskola för barn där intresset har varit otroligt stort. Närmare 700 barn är anmälda till Barnens trafikskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum