Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

20-åriga Natali Noor producerar årets Summerburst Anthem 2016

Dela

Med initiativet ”Summerburst Anthem 2016” vill Summerburst och arrangören Live Nation ta ett långsiktigt steg för att inspirera fler kvinnor att producera musik och i förlängningen få flera kvinnliga DJ:s på festivalens scener. Ett initiativ som OLW har ställt sig bakom och nu är årets anthem utsedd och den produceras av 20-åriga Natali Noor från Stockholm.

För en månad sedan utlystes en ansökningsprocess där kvinnliga producenter kunde ansöka om att få sin låt utsedd till Summerburst Anthem. Detta eftersom andelen kvinnliga producenter och DJ:s på Summerburst scener har varit låg. Fram till sista ansökningsdag i fredags inkom 49 ansökningar och nu har juryn (bestående av representanter från bland annat Summerburst, Universal Music, RIX FM och OLW) utsett Summerburst Anthem 2016. Låten heter ”Moon” och är producerad av 20-åriga Natali Noor från Stockholm som står bakom text, musik, produktion samt sjunger på låten. "Moon" släpps fredagen den 27 maj - samma dag som Summerburst 2016 startar på Ullevi.

- Det känns sjukt overkligt att min låt som producerades i mitt lilla sovrum kommer vara Summerburst Anthem! Jag är så sjukt glad och tacksam över att juryn gillar min låt och att de fick sommarkänslan som jag försökte förmedla, säger Natali Noor.

Natali Noor kommer att få sin låt släppt genom Universal Music och hon har även erbjudits att spela 30-45 minuter på Summerburst i Göteborg, Stockholm, Helsingfors och Vilnius som en del av initiativet, men eftersom Natalis fokus varit att skapa låten har hon ännu inte beslutat om en liveshow under Summerburst kommer bli aktuell. 

- Ett fantastiskt initiativ som jag är stolt att vi står bakom. Låten är riktigt bra och den skapar energi som jag hoppas kommer att inspirera till att vi får se fler tjejer på Summerburst scener framöver, säger Stina Petrini, presschef för OLW. 

Summerburst Anthem genomfördes i samarbete med OLW, Universal Music, RIX FM och Metro.  Läs mer om bakgrunden till initiativet här: summerburst.se/anthem

Kontakter

Bilder

Om

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Svetsarvägen 15
171 41 Solna

077-1111000

Följ Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum