Norrköpings kommun

20-årsjubileum för konferensen SSA – samverkan, skola, arbetsliv

Dela

Under två dagar fylls Louis De Geer av spännande seminarier kopplat till samverkan mellan utbildningsväsendet och arbetslivet från förskolan till högskolan. Rikskonferensen SSA - samverkan, skola, arbetsliv firar i år sitt 20-årsjubileum och hålls den 6-7 april. Konferensen vänder sig till alla som arbetar inom skola och utbildning, näringsliv, offentlig sektor, politiker samt myndigheter och aktörer inom arbetsmarknads- och utbildningssystemet. Temat i år är Gör det synliga synligt.

– Det känns fantastiskt att kunna hålla konferensen på plats, och jag vet att många längtat efter det personliga mötet. Konferensen ger en fantastisk möjlighet, inte bara till att nätverka och etablera nya kontakter mellan skola och arbetsliv, utan också att ta del av många intressanta föredragshållare som lyfter allt från framtidsspaning och visualisering som utbildningshjälpmedel, till hur man synliggör osynliga samarbeten, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör Norrköpings kommun.

Ett par av huvudtalarna på konferensen är Anders Ynnerman och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Eva Nordmark talar under temat Nu skapas framtidens jobb - framtidens arbetsmarknad utifrån digitaliseringen och den snabba utvecklingen som sker just nu. Dagarna är också fyllda av valbara seminariepass, och deltagarna får bland annat möjlighet att besöka Wadströms Exploranation Laboratory och Making Magic på Visualiseringscenter C och upptäckarlabbet Jobblabb samt utställningen Digitopia på Arbetets museum.

– Tanken är också att årets konferens ska vara en konferens som engagerar våra skolor och elever. Över 200 gymnasieelever är involverade i planering och genomförande av konferensen, till exempel genom tillverkning av gåvor till talarna, servering, värdskap, dekoration av middagsbord och lokaler, samt underhållning på kvällen. De deltar också i seminarier och diskussioner, säger Sofie Lindén.

Som en del av konferensen anordnas en tävling för årskurs 1-9 i samarbete med den ideella föreningen Framtidsfrön, där klasser tar sig an ett skarpt uppdrag från Samhällsbyggnadskontoret i Norrköpings kommun. Uppdraget handlar om den tågstation som ska byggas i samband med nya Ostlänken, där eleverna ska bidra med idéer om hur stationen på bästa sätt ska utformas, med fokus på yngre resenärer. Som en del av tävlingen kommer ett antal av de inskickade bidragen att få möjlighet att visa upp och presentera sina idéer för besökare och en jury under konferensen och vinna ett pris till hela klassen. Bidragen kan ses den 6 april under lunch, och prisutdelningen sker klockan 08.55 den 7 april.

SSA Rikskonferens 2022 hålls i samarbete med Arbetes museum, Visualiseringscenter C, Linköpings universitet, Visual Sweden och Framtidsfrön. Kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S), kommundirektör Anna Thörn och utbildningsdirektör Sofie Lindén inleder konferensen.

Mer information om konferensen samt program hittar du här 

Kontakt:
Lejla Gros
Titel: samordnare för näringslivsfrågor Norrköpings kommun
Telefon: 0722-54 37 69


__________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda20.5.2022 14:40:00 CEST | Pressmeddelande

Den 19 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären Sahar Burhan. Den unge violinisten Vidar Karlsvärd och arkitektstudenten Carl Danielsson fick kulturstipendierna till unga lovande talanger. Boxaren Lucin Seropian, NBK Akilles fick Pernilla Wibergs stipendium och Jonas Jacobssons stipendium gick i år till simmaren Emil Kernen, Norrköpings kappsimningsklubb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum