Järfälla Kommun

200 nya hyresrätter i Viksjö när Järfälla fortsätter att växa

Dela

Järfälla fortsätter att växa i alla stadsdelarna. Den markanvisning i Viksjö som kommunstyrelsen nyligen beslutat om innebär startskottet för planeringen av cirka 200 nya hyresrätter med intilliggande parkområde nära utbyggd service i Viksjö centrum och i bra kollektivtrafikläge.

Det är i anslutning till Fastebolvägen nära Viksjö centrum som byggföretaget Wallenstam fått en markanvisning om cirka nya 200 bostäder med hyresrätt. Redan idag byggs cirka 180 bostadsrätter i direkt anslutning till den nyligen utbyggda centrumanläggningen. Merparten av bostäderna intill Viksjö centrum är idag bostadsrätter, och tillskottet av hyresrätter i området blir ett komplement till bostadsutbudet i Viksjö.

– Jag är glad att vi nu kan gå vidare och utveckla Viksjö med 200 nya hyresrätter, samtidigt som befintligt parkområde rustas upp. Det innebär såväl nya bostäder som en tryggare och attraktivare boendemiljö, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Markanvisningsavtalet innebär startskottet för planeringen av det nya området inklusive den intilliggande parken. Under planeringen ges grannar och övriga kommuninvånare möjlighet att lämna synpunkter inom det som kallas samråd. En ny detaljplan ska antas av kommunfullmäktige och det beräknas ske våren 2018.

Nyckelord

Kontakter

Claes Thunblad (S)Kommunstyrelsens ordförande

Claes Thunblad är ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd sedan 20 oktober 2014. Presskontakt: Fredrik Ståhl, 070-002 33 92 eller fredrik.stahl@jarfalla.se

070-002 33 92 claes.thunblad@jarfalla.se

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Kvalitetsprogram för Barkarbystaden lyfter boendes behov och välbefinnande23.3.2018 08:09Pressmeddelande

Kvalitetsprogrammet är framtaget för Barkarbystadens tredje etapp för att möta dagens utmaningar med att bygga en attraktiv, miljömässigt och socialt hållbar stad. Tillsammans med den antagna detaljplanen för Barkarbystaden III ska kvalitetsprogrammet skapa bra förutsättningar för en stadsmiljö där människors behov och välbefinnande står i centrum. Programmet ska visa vägen för hur stadsdelens utformning kan bidra till ett resurseffektivt samhälle och innovation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum