BRIS - Barnens Rätt i Samhället

200 skolor och förskolor bakar för en god sak

Dela

Kampanjen ”Baka för en god sak” genomförs i Sverige för första gången, med Bris som förmånstagare. Bakprofilen Leila Lindholm är ambassadör för evenemanget, där förskolor och skolor runtom i Sverige bakar och samtidigt får chansen att uppmärksamma barns rättigheter.

Baka för en god sak går ut på att barn och ungdomar i skolor och förskolor runt om i landet bakar, säljer sina bakverk och sedan skänker pengarna till en god sak –  nämligen Bris. På så sätt bidrar de till Bris dagliga verksamhet och kampen för en bättre barndom. Sedan 10 år genomförs evenemanget årligen i Danmark och är nu landets största evenemang, med 1600 deltagande skolor och förskolor.

I Sverige äger evenemanget rum den 25 oktober 2018 och hittills är över 200 skolor och förskolor från Malmö i söder till Gällivare i norr anmälda.

– Vi på Bris vet att barn och unga gärna vill engagera sig och bidra till ett bättre samhälle för barn, därför är vi glada över att nu kunna arrangera Baka för en god sak i Sverige. Vi ser fram emot att inleda en ny tradition där den 25 oktober kan bli en dag då barn och vuxna pratar om barns rättigheter på många förskolor och skolor i hela Sverige, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

De skolor och förskolor som deltar väljer själva om de bakar den 25 oktober eller en annan dag som passar. Deltagarna säljer sedan sina bakverk, antingen publikt eller till sina nära och kära, och skänker pengarna till Bris.

Bakprofilen Leila Lindholm är ambassadör för Baka för en god sak i Sverige, och kommer själv att besöka en skola för att baka tillsammans med eleverna.

– Jag är väldigt glad att få chansen att bidra till alla barns rätt att må bra och vara trygga. Att evenemanget dessutom ger barn och unga möjlighet att prova på att baka godsaker tillsammans gör är ju förstås extra roligt, säger Leila Lindholm.

Vill du veta om det finns en deltagande förskola eller skola i din kommun?

Kontakta Bris projektledare Jeanette Ramnitz, jeanette.ramnitz@bris.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Läs mer på www.bris.se 

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum