Umeå kommun

2019 års rese- och kulturstipendier till Anna Levander och Victor Lindgren

Dela

Musikern Anna Levander och regissören Victor Lindgren tilldelas kulturnämndens rese- och kulturstipendier 2019 på 15 000 kr vardera. Kulturnämndens ordförande Helena Smith (S) delade ut stipendierna under nämndens sammanträde den 17 mars.

Motiveringarna

För sitt bidrag till Umeås musikscen tilldelas Anna Levander kulturnämndens rese- och kulturstipendium 2019. Annas huvudsakliga band och projekt heter Dolce. Det är pop/vis/folk/indie-musik för alla åldrar, varmt präglad av Umeå och norra Sverige där exempelvis låten Svedjan handlar om Annas uppväxt samt storheten i skogen, myllan, mystiken och vemodet.

För sitt filmskapande förankrat i Umeå tilldelas regissören Victor Lindgren kulturnämndens rese- och kulturstipendium 2019. Viktors långfilm ”Till drömmarnas land” som hade premiär i Göteborg i januari är en vacker film som handlar om vänskap och utsatthet. Den spelades in i Holmsund. Viktor har även regisserat ett flertal prisade kortfilmer.

Om rese- och kulturstipendiet

Varje år delar kulturnämnden ut två rese- och kulturstipendier inom bildkonst, teater, dans, film, foto, musik och litteratur. Stipendierna är på 15 000 kronor vardera.

Mer information:

Helena Smith (S)
kulturnämndens ordförande
070-695 57 95
helena.smith@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Mästerbotten #3 har siktet inställt på ännu en slutsåld succé12.9.2019 14:47:09 CESTPressmeddelande

Den 12 oktober är det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Samarbetet med Random Bastards och Hoopdiggas, Tiljan och Umeå kommun har visat sig vara ett lyckat koncept som gått för fulla hus. Inget Mästerbotten har varit det andra likt och inför årets upplaga har det kreativa kollektivet Random Bastards och Hoopdiggas bland annat utlovat inget mindre än ett niomannaband på scen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum