Linköpings kommun

22 gymnasieskolor på årets gymnasiemässa

Dela

Lördagen den 12 november blir det stor gymnasiemässa i Konsert & Kongress. Då kan blivande gymnasieelever botanisera bland olika gymnasieskolors program. Skolor i Linköping, Kinda, Mjölby och Åtvidaberg finns med på mässan.

Det blir en heldag i Konsert & Kongress för föräldrar och elever från i första hand årskurs nio. Men alla andra är också välkomna. Mässan äger rum klockan 09.30-14.00. Cirka 5 000 personer brukar besöka den årliga gymnasiemässan.

Alla gymnasieskolor i Linköping, både kommunala och fristående finns på plats. Även regionens naturbruksgymnasium och gymnasieskolorna från Kinda, Mjölby och Åtvidaberg deltar. Det blir också olika seminarier med information från studie- och yrkesvägledningen och gymnasieantagningen.

Syftet med mässan är att guida elever i årskurs nio till rätt gymnasieval. Eleven kan besöka alla skolors montrar för att få en överblick över skolor och program. Besökarna kan också få tips om vilka skolor man vill besöka på respektive skolas egna öppet hus. Även universitetet och arbetsförmedlingen finns på plats.

Underhållning och uppvisning på både inom- och utomhusscener bjuds det också på. Här finns också restaurang och café. Tolkar som representerar tolv olika språk finns på plats.

Gymnasiemässan är en del i ett större paket med information som eleverna kan ta del av inför gymnasievalet i januari 2017. I paketet ingår till exempel information på den egna skolan, samtal med studie- och yrkesvägledare och gymnasieskolornas ”Öppna hus”.

För ytterligare information kontakta Lennart Lundwall, projektledare utbildningskontoret, Linköpings kommun, 013-20 73 76.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum