Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

22 kvinnoorganisationer får dela på drygt 8,2 miljoner kronor

10.6.2016 14:46 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Ett projekt som granskar regeringens integrationsbudget ur ett jämställdhetsperspektiv, ett som uppmuntrar tjejer att bli discjockeys och ett som stödjer kvinnor som jobbar med fredsarbete är några av de som får pengar när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor beslutat om bidrag.

Syftet med bidraget till kvinnoorganisationers projekt är att stödja kvinnors deltagande i den demokratiska processen och i samhällslivet. Bidraget ska också göra det möjligt för kvinnor att bevaka sina rättigheter och driva sina krav. Myndigheten har fått 58 ansökningar och konkurrensen har varit hård.

-Det är stor spridning på de projekt som beviljats bidrag vilket vi tycker är glädjade. Det visar också att arbetet med kvinnors organisering i den demokratiska processen genomförs på många olika sätt säger Lena Nyberg, generaldirektör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.

Exempel på organisationer som får bidrag: 
Sveriges Kvinnolobby 
beviljas bidrag (430 000 kronor) för att granska regeringens integrationsbudget ur ett jämställdhetsperspektiv.

yoko djs beviljas bidrag (427 640 kronor) för att expandera sin verksamhet från storstäderna till mindre orter. Organisationen har arbetat med att uppmuntra tjejer att bli dj:s.

Operation 1325 beviljas bidrag (430 000 kronor) för ett projekt som har som syfte att stödja kvinnor i freds- och säkerhetsarbete. Bland annat genom att ta fram och förbättra metoder för implementeringen av FN:s resolution 1325. Den huvudsakliga målgruppen för projektet är kvinnliga fredsaktörer, civilsamhällesorganisationer, akademiker och lokalpolitiska beslutsfattare. Det genomförs i Sverige, Colombia och MENA regionen.

Winnet Sverige beviljas (430 000 kronor) för ett projekt som har som syfte att skapa webbradio för att uppmuntra kvinnor att vara delaktiga i demokratiska processer och förbättra förutsättningarna för att kvinnor ska ta större plats i samhällsdebatten.

Maktsalongen beviljas bidrag (434 400 kronor) för att arbeta vidare med lokala maktsalonger för målgruppen unga kvinnor i ledande positioner i det lokala civilsamhället. Projektet genomförs i Stockholm, Kronoberg, Västra Götaland, Västerbotten och Skåne.

Tjejzonen beviljas bidrag (430 000 kronor) för att fortsätta förebygga psykisk ohälsa hos tjejer och utvidga verksamheten. Projektet genomförs i Västmanlands-, Östergötlands- och Västerbottens län.

Womens Liberation (WL) beviljas bidrag (197 000 kronor) för att arbeta med ett projekt för att motverka hederskultur. Den huvudsakliga målgruppen är kvinnor som bor i Sverige som har sitt ursprung i Mellanöstern. Projektet genomförs i Göteborg och Borås.

Alla organisationer som får bidrag för kvinnoorganisationers projekt: 
http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=Kvinnoorganisationers+projekt+2016&bidragstyp=All&ort=&beviljatar=All&=S%C3%B6k#views-exposed-form-bidrag-page-1 

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum