Socialdemokraterna

Socialdemokraterna satsar 500 miljoner på cancervården

Dela
Socialdemokraterna vill utveckla cancersjukvården och korta väntetiderna i Sverige. Därför kommer 500 miljoner kronor per år skjutas till under de närmaste fyra åren.

Väntetiderna i cancervården måste fortsätta kortas. Socialdemokraterna vill därför bygga vidare på de satsningar som gjorts under mandatperioden och höja ambitionsnivån. Socialdemokraterna kommer därför satsa en halv miljard kronor per år de kommande fyra åren på en ny och utvecklad cancersatsning.

- Vi kan inte utrota cancer, men vi kan förebygga och ge dem som får cancerbeskedet en sjukvård i världsklass utan att det tar en enda dag av väntan mer än nödvändigt. Detta är ytterligare en investering för att vi ska ha trygg vård i hela landet, säger Stefan Löfven

Både antalet personer som insjuknar i cancer och kostnaderna för hälso- och sjukvården kommer att öka kraftigt fram till år 2040. Samtidigt kommer fler leva längre med cancer i takt med att diagnostisering och behandling av cancer blir bättre, vilket i grunden är bra men ställer högre krav på vård och rehabilitering. Socialdemokraterna vill därför fortsätta investera i cancervården.

Satsningen kommer att stärka barncancervården, förbättra upptäckten av hudcancer och stärka kompetens på cancerområdet i primärvården. Satsningen innebär att den statliga finansieringen av Sveriges sex regionala cancercentrum fortsätter.

- Vi har arbetat med cancervården sedan vi tillträdde och det har gett resultat. Nu vill vi bygga vidare på de satsningar som gjorts och höja ambitionsnivån för att öka tryggheten i Sveriges cancervård, säger Annika Strandhäll.

Kontakt:

Jonatan Holst, pressekreterare hos Stefan Löfven

+46 72-227 85 35

Victor Harju, pressekreterare hos Annika Strandhäll

+ 46 72 504 36 70

Nyckelord

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

i vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Tobias Baudin besöker Umeå1.12.2023 14:58:50 CET | Pressinbjudan

Måndag den 4 december besöker Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin Umeå. Dagen inleds med ett besök hos IF-Metalls strejkvakter utanför Tesla för att visa stöttning i kampen för kollektivavtal. Därefter följer besök hos polisen och Umebrå med fokus på det förebyggande arbetet. Dagen avslutas hos Umeå stadsmission och deras verksamhet ”Matmissionen”, ett initiativ i deras arbete att bekämpa fattigdom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum