Kommerskollegium

23 handelsdiplom till 9 länder

Dela

Elva kvinnor och tolv män från totalt nio länder har nu fått diplom för sina insatser i utbildningsprogrammet Trade Academy som arrangeras av Kommerskollegium. - Det ska bli spännande att följa hur deltagarna omsätter den handelspolitiska kompetens de nu fått i praktik i sina hemländer, säger Anna Stellinger GD.

Trade Academy är en utbildning som sträcker sig över två terminer och är en del av Kommerskollegiums utvecklingssamarbete. Syfte är att förbättra mottagarländernas möjligheter att delta i internationell handel och därigenom bidra till tillväxt och minskad fattigdom i mottagarländerna.

Utbildningen består av teori varvat med olika interaktiva inslag i form av gruppdiskussioner, övningar och rollspel. Många övningar har haft det fiktiva landet Algabia som utgångspunkt, ett land med handelspolitiska utmaningar att hantera som deltagarna har fått i uppgift att lösa.

- Det har varit givande både för oss och för deltagarna att använda nya och innovativa grepp för att åskådliggöra handelns betydelse för utveckling. Trade Academy är ett av flera exempel på hur Kommerskollegium bidrar till Sveriges åtaganden i utvecklingssamarbeten, säger Anna Stellinger, GD Kommerskollegium.

De länder som varit representerade i 2016/2017 års kull är Bangladesh, Bolivia, Ecuador, Georgien, Kenya, Libanon, Seychellerna Ukraina, och Zambia.

Kursdeltagarna ska efter avslutad kurs ha fått kunskap om handelns betydelse, hur kopplingen mellan handel och ekonomisk utveckling ser ut, samt hur olika handelspolitiska sakfrågor hänger ihop. De ska också ha fått kunskap om vilka strukturer, funktioner och roller som behöver finnas för att man ska kunna genomföra handelspolitisk analys i praktiken.

Insatsen syftar också till att skapa kontakter som kan leda till långsiktiga samarbeten med deltagande länder/organisationer för kollegiets utvecklingsbistånd.

Nästa omgång väntas genomföras i höst.

Kontakter

Länkar

Om

Kommerskollegium
Kommerskollegium
Box 6803
113 86 STOCKHOLM

08-690 48 00 (växel)http://www.kommers.se

Kommerskollegium är Sveriges myndigheter för utrikeshandel, EU:s inre marknad och handelspolitik.

www.kommers.se

@kommerskoll

 

Följ Kommerskollegium

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Kommerskollegium

Så har handelshinder efter finanskrisen påverkat Sveriges och EU:s export12.12.2017 08:30Pressmeddelande

Har handelshinder som införts i kölvattnet av finanskrisen påverkat Sveriges export? Enligt en ny rapport, beställd av Kommerskollegium av professor Simon Evenett och Dr. Johannes Fritz vid University of St. Gallen är svaret ja i relation till Kina, men nej i relation till USA och Japan. Handeln inom EU förefaller inte ha påverkats av handelshindrande eller handelssnedvridande åtgärder som införts sedan finanskrisen.

29 deltagare från 10 utvecklingsländer till Sverige för handelspolitisk utbildning12.10.2017 09:00Pressmeddelande

På måndag den 16 oktober kommer 29 tjänstemän - 13 kvinnor och 16 män - från totalt 10 länder till Stockholm för att under två veckor lära sig om handelspolitik. Bakom utbildningen Trade Academy står Kommerskollegium, Sveriges myndighet för utrikeshandel, som utbildar myndigheter och ministerier från hela världen för en mer effektiv, transparent och hållbar global handelspolitik som en del av svenskt utvecklingssamarbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum