Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

2349 idrottsföreningar och 35 specialidrottsförbund tilldelas krisstöd

Dela
572 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2349 föreningar och 35 specialidrottsförbund med distrikt för effekter av corona under perioden 1 januari till 30 april 2021.
Foto: Ola Westerberg, Bildbyrån
Foto: Ola Westerberg, Bildbyrån

– Början av 2021 var oerhört svår för många förbund och föreningar på grund av de restriktioner och det smittläge vi då hade. Det känns bra att nu kunna ge ekonomiskt stöd och vi vet sedan tidigare att kompensationsstödet verkligen gör skillnad även om ingen kan kompenseras fullt ut, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet har uppdrag att fördela det kompensationsstöd som regeringen har beslutat om till idrotten för 2021. Riksidrottsförbundets styrelse har fattat beslut om fördelningen av regeringens krisstöd till idrotten för perioden januari till och med april 2021.

  • 2349 idrottsföreningar tilldelas 513 miljoner kronor.
  • 35 specialidrottsidrottsförbund inklusive deras distrikt tilldelas 59 miljoner kronor. 

Totalt utbetalas 572 miljoner kronor i kompensationsstöd vid denna ansökningsperiod. Stödet ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona. Samtliga föreningar får besked om tilldelat stöd på måndag den 28 juni.

– Vikten av en stark idrottsrörelse för alla åldrar har blivit extra tydlig under pandemin. Både vad gäller idrott och rörelse men också den gemenskap och tillhörighet som idrottsrörelsen bidrar med. Detta stöd är ett av flera helt avgörande stöd för att säkerställa så förbund och föreningar klarar att fortsätta driva sin oerhört viktiga verksamhet, säger Björn Eriksson.

Här hittar du fördelning av stöd till respektive specialidrottsförbund 

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Ola Westerberg, Bildbyrån
Foto: Ola Westerberg, Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna
Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna



Riksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye