Tekniska verken i Linköping

24 timmar utan vatten

Dela

I samband med Världsvattendagen fredagen den 22 mars uppmärksammar Tekniska verken i Linköping hur viktigt det är med rent kranvatten. Under ett dygn kommer Anna Lövsén, affärsområdeschef för vatten och avlopp, att tvingas klara sig helt utan kranvatten.

För att kunna spola i toaletten kommer Anna att behöva hämta vatten i en hink från Stångån. Maten får stekas och det blir juice och mjölk att dricka.

- Jag har fått tips om att gurka är bra för att få i sig mycket vätska, men det blir tungt utan kaffe. Även om det kommer att bli lite jobbigt så tror jag att det är nyttigt att få prova på att vara utan vatten en hel dag, för att få ett annat perspektiv på något som jag och många med mig oftast bara tar för givet. Det är viktigt att vi får en ökad förståelse för vattnets betydelse och att vi värnar om det. Vatten är ju faktiskt vårt viktigaste livsmedel, säger Anna Lövsén.

Den 22 mars går det att följa Annas 24 timmar utan vatten på Facebook och Instagram, sök på @tekniskaverken.

För mer information kontakta gärna:
Anna Lövsén, affärsområdeschef vatten och avlopp på Tekniska verken i Linköping
013-20 81 91
anna.lovsen@tekniskaverken.se


Varför Världsvattendagen?
Vatten är ett livsmedel och ofta tas som en självklarhet för oss här i Sverige. Vi dricker rent kranvatten, vi duschar i vattnet och vi badar i våra sjöar och hav. Men hur ser det ut i andra delar av världen? Är vatten lika självklart? Svaret är nej, och därför instiftade FN 1993 en internationell Världsvattendag. Den 22 mars varje år arbetar människor över hela världen för att informera och fokusera lite extra på vikten av att arbeta för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar.

Inspirationen till Anna Lövséns utmaning kommer från Sörmland Vatten och Avfall, där Kommunikations- och kundservicechef Helen Sylvefjord testade på att klara sig utan kranvatten i 24 timmar på världsvattendagen 2017.

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken i Linköping testar unik reningsmetod i samarbete med SurfCleaner18.6.2019 15:15:40 CESTPressmeddelande

Under vissa tidpunkter på året uppkommer så kallat flytslam i reningsbassängerna på Linköpings avloppsreningsverk, Nykvarnsverket. Slammet lägger sig som en kaka på ytan som kan störa processen och riskerar att sprida dålig lukt. För att bli av med ytslammet krävs idag manuell spolning, ökad energikrävande luftning och dosering av extra kemikalier. Men nu ska en ny smart metod, med unik teknik för rensning av ytslam, testas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum