Håll Sverige Rent

25 500 fjärdeklassare har samlat in 215,6 ton batterier under Stora Batterijakten 2016

Dela

Mellan den 16 mars och den 6 april har Batterijakten pågått – en tävling och informationskampanj för Sveriges alla fjärdeklassare.

Batterijakten 2016
Batterijakten 2016

 Stora Batterijakten går ut på att samla in så många förbrukade hushållsbatterier som möjligt till återvinning. I år har drygt 25 500 fjärdeklassare deltagit och de har tillsammans samlat in över 215,6 ton batterier. Det motsvarar ungefär 7 procent av den totala mängd batterier som återvinns på ett år.

Under de tre år som tävlingen anordnats har 771 ton batterier samlats in till återvinning över hela Sverige. De cirka 90 000 elever som har deltagit, har med hjälp av pedagogiskt utbildningsmaterial i skolan samt tävlingsmomentet, lärt sig mer om återvinning och hållbarhet.

– Det är ett otroligt engagemang kring Batterijakten! Att en fjärdedel av Sveriges alla fjärdeklassare, tillsammans med sina lärare, har organiserat sig och samlat in 215,6 ton batterier under tre veckor är beundransvärt, säger Lisa Adelsköld, Verksamhetschef för området skola och förskola på Håll Sverige Rent. Att så många fler barn nu är utbildade i hur viktigt återvinning av batterier är, bådar gott för framtiden.

Vinnare av Stora Batterijakten 2016 är klass 4-5 på Guteskolan från Visby, Gotland!
Klass 4-5 på Guteskolan samlade in otroliga 205 kilo förbrukade batterier per elev, och totalt samlade klassen in hela 3,3 ton batterier. Guteskolans 4:or är därmed nationell vinnare av Stora Batterijakten 2016.

Volymrekord – Alla Nationers Fria Skola från Skärholmen, Stockholm, har slagit rekord i antal kilo batterier som klassen samlat in. Totalt har hela klassen samlat in 4,2 ton batterier, 166 kilo batterier per elev. Det är det mesta en klass någonsin har samlat in under Batterijakten. Klass 4 på Alla Nationers Fria Skola vinner därför priset Alla Tiders Batterijägare!

Förutom äran, vinner båda klasserna surfplattor och ett stort tårtkalas vid prisutdelningen den 15:e april. 

21 Länsvinnare - Förutom de två nationella vinnarna koras ytterligare 19 länsvinnare i Stora Batterijakten. Den vinnande klassen i respektive län vinner tårtkalas och biobiljetter till hela klassen. Den 18 april presenteras länsvinnarna.

För mer information, vänligen kontakta:
Sabina Schött, presskontakt Stora Batterijakten
Mobil: 0764-191239
Email: sabina@batterijakten.se

Den 15:e april kommer Stora Batterijakten att anordna stort tårtkalas och prisutdelning för de båda vinnarklasserna på Gotland, Visby  (kl. 13.00-14.30) och i Skärholmen Stockholm (kl. 10.00-11.30). Återkoppla gärna till Sabina Schött för mer information och deltagande.

Om Batterijakten
Stora Batterijakten är en informationskampanj och tävling för alla fjärdeklassare med syfte att tidigt göra barn medvetna om vikten av att återvinna batterier för såväl miljön som för vår egen hälsas skull. I dag återvinns inte 35 procent av alla batterier, de ligger kvar i våra hem, slängs eller hamnar som skräp i naturen.

Stora Batterijakten pågick mellan den 16 mars och 6 april 2016 och tävlingen går ut på att Sveriges fjärdeklassare ska samla in så många förbrukade hushållsbatterier som möjligt. Initiativtagare till Batterijakten är Håll Sverige Rent, VARTA Batterier och Clas Ohlson, som gemensamt vill verka för att fler batterier återvinns i Sverige. www.batterijakten.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Batterijakten 2016
Batterijakten 2016
Ladda ned bild
Batterijakten 2016. Logga.
Batterijakten 2016. Logga.
Ladda ned bild
Batterijakten 2016. 
Oscar Heinerud, Lucas Odermalm, Emma Olsson Sande, Astrid Sundgren Samolov, Nils Burell.
Batterijakten 2016. Oscar Heinerud, Lucas Odermalm, Emma Olsson Sande, Astrid Sundgren Samolov, Nils Burell.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum