Värmdö Kommun

2,5 miljoner till destinations- och produktutveckling i Stockholms skärgård

Dela

Partnerskapet Stockholm Archipelago har beviljats medel av Tillväxtverket. Tillsammans med skärgårdsöarnas större boendeanläggningar satsar samverkansprojektet nu på ett nytt arbetsformat med fokus på produkt- och destinationsutveckling. Budgeten omfattar 2,5 miljoner kronor.

Värmdö kommun ingår tillsammans med ett antal andra skärgårdsanknutna Stockholmskommuner i det regionala samverkansprojektet Stockholm Archipelago, som fokuserar på skärgårdsutveckling med fokus på besöksnäring. Ur Tillväxtverkets utlysning ”Utveckla företagens affärs- och produktutveckling i destinationer” har Stockholm Archipelago nu tilldelats 2,5 miljoner kronor.

- Ett mycket glädjande tillskott som kommer göra stor nytta för ett viktigt samverkansprojekt. Värmdö är en del av ett världsunikt besöksnäringskoncept i form av Stockholms skärgård, något vi måste arbeta aktivt med att både utveckla och förvalta säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

Från Värmdö är två företag representerade i arbetsgruppen; Seglarhotellet i Sandhamn och Grinda Wärdshus. Det ekonomiska tillskottet kommer av projektet att användas till destinationsutveckling och stöd för besöksnäringen, genom att fokusera på produktutveckling kopplat till attraktiva och hållbara naturupplevelser i Stockholms unika vattenlandskap. Projektansökan tog också avstamp i de behov och utmaningar som uppkommit kring att upprätthålla en levande och vital skärgård i ljuset av Corona-pandemin, en viktig aspekt för så väl besökare som boende i området. Projektet ska genomföras under ett års tid, 2021-2022.
 

Läs Stockholm Archipelagos pressmeddelande här:
https://press.visitstockholm.se/posts/pressreleases/stockholms-skargard-far-stod-av-tillvaxtverke

Läs mer om Stockholm Archipelago i sin helhet här:
https://professionals.visitstockholm.com/sv/om-visit-stockholm/samarbeten/stockholm-archipelago-sa/

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande, Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:08-570 471 20deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum