Järfälla Kommun

250 nya bostadsrätter i Järfälla när JM fortsätter satsa i attraktiva Kallhäll

Dela

JM AB satsar vidare i Kallhäll, Järfälla och köper del av fastigheten Kallhäll 1:1 av Järfälla kommun. JM ska bygga 250 bostadsrätter i ett attraktivt läge nära kollektivtrafik, Görvälns naturreservat och Mälaren.

Området, som idag är gammal industrimark intill Mälaren, omvandlas till bostadsområde med gårdsbildning och fina lekytor där flerfamiljshusen varierar mellan sex och 16 våningar.

– När Järfälla växer ska hela kommunen ta del av utvecklingen. Jag är glad att Bolinder strand får ett tillskott av nya bostäder i anslutning till god kollektivtrafik och fantastiska rekreationsområden, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

I samband med byggandet av bostäder ska JM också rusta upp och förbättra för boende och besökare i området, bland annat genom att anlägga trottoar, flytta en korsning och göra en ny entré till Görvälns naturreservat.

Marköverlåtelseavtalet med JM och detaljplan för området Bolinderstrand II godkändes av kommunstyrelsen i Järfälla den 21 november.

Mer information
Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, emelie.grind@jarfalla.se, 08-580 283 93

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum