SKODA Sverige

250 ŠKODA-bilar ser till att Tour de France rullar

Dela

Tour de France 2022 är den 109:de upplagan och det 19:e året i rad där ŠKODA är huvudsponsor och bilpartner till världens största cykellopp. Den stora nyheten i år är att vi äntligen får ett Tour de France för damer, samt att loppet startade i Skandinavien med tre etapper i Danmark.

Tour de France är ett av världens högst rankade och tuffaste cykeltävlingar och också en av världens största tävlingar över lag. Men utan servicebilarna, den oberoende supporten och andra bilar i karavanen skulle Tour de France upplevas som ett oorganiserat kaos, både för cyklisterna och för åskådarna. Vetskapen om att det finns någon som supportar dig som cyklist är en viktig trygghet när du har över 3000 kilometer utmanande terräng framför dig. Därför tillhandahåller ŠKODA 250 stycken bilar som tillsammans färdas mer än 2,8 miljoner kilometer under tävlingens tre veckor för att stödja organisationen, teamen och gästerna.

Bilflottan inkluderar elbilen ŠKODA ENYAQ iV som Christian Prudhomme, tävlingsdirektören, använder som ledningscentral under majoriteten av etapperna. Förutom ENYAQ iV används även OCTAVIA iV och SUPERB iV plug-in hybrid. 

Vid sidan av bilflottan designar ŠKODA även förstapriset, den berömda “Crystal Trophy” för tolfte året i rad samt sponsrar den gröna poängtröjan sen 2015. ŠKODA AUTO arrangerar också ett Hospitality Program där gäster erbjuds en oförglömlig upplevelse av Touren. 

Cyklingen är en del av ŠKODAs historiska arv och en del av företagets DNA. Grundarna Václav Laurin och Václav Klement startade nämligen i en cykelverkstad december 1895. Från egen cykeltillverkning till motorcyklar och så småningom även de bilar vi numera förknippar med ŠKODA.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SKODA Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

› Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL ŠKODA”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.

› Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ och ENYAQ iV.

› Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.

› Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar ŠKODA AUTO självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.

› Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.

› Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ SKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SKODA Sverige

Tour de France-upplevelse i vinstpotten när ŠKODA sponsrar Vätternrundan för 9:e året i rad16.6.2022 12:37:21 CEST | Pressmeddelande

Den årliga Vätternrundan är världens största cykelmotionslopp och den 315km långa banan runt sjön lockar cyklister både från Sverige och utanför landets gränser. ŠKODA Sverige är för 9:e årets i rad huvudpartner till Vätternrundan och i år satsar ŠKODA extra för att stärka sin koppling till det globala partnerskapet till Tour de France, världens främsta cykelarrangemang.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum