Statens servicecenter

27 april invigs statliga servicekontoret i Göteborg

Dela

Den 27 april inviger Statens servicecenter det sjätte statliga servicekontoret i Göteborg vid Gamlestaden på Rullagergatan 2. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Ida Karkiainen, Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh och landshövding Lisbeth Schultze.

Vid invigningen deltar också Göteborgs stads ordförande i nämnden för demokrati och medborgarservice, Björn Jedvert, Försäkringskassans avdelningschef, Sandra Petersson och Skatteverkets överdirektör Fredrik Rosengren.

På plats vid invigningen på servicekontoret finns också Staten servicecenters regionchef Eva Arnell, kontorsområdeschef Christina Anderson och medarbetare.

Syftet med etableringen av det nya servicekontoret i Göteborg är att öka den lokala statliga i närvaron i Göteborgsområdet. Detta är i enlighet med regeringens politiska inriktning.

Medier är välkomna att delta vid invigningen.

Tid: Onsdag den 27 april, klockan 09.50

Plats: Rullagergatan 2, Göteborg

Anmäl dig på förhand senast den 27 april klockan 09.00, via e-post till: Johan.Eriksson@statenssc.se

Det går bra att i förväg boka intervjutid om etableringen av servicekontoret.  

Boka tid med civilminister Ida Karkiainen via pressekreterare Jonas Lannering
Boka tid med generaldirektör Åsa Lindh via presskommunikatör Johan Eriksson.

Efter invigningen går det också bra att göra intervjuer på plats med de medverkande.

Mer om servicekontoret i Gamlestaden
Servicekontorets adress är Rullagergatan 2. Öppettiderna är vardagar 10.00 till 16.00.

På servicekontoretkommer kommunens invånare och företagare få information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har cirka 2,2 miljoner besök årligen. Fram till år 2023 utökar vi till 148 servicekontor.

Nyckelord

Om

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till år 2023 utökar vi till 147 servicekontor.

Från den 1 juni 2019 driver vi de statliga servicekontoren dit privatpersoner och företagare kan vända sig för att få information och service kring tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten eller Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum