Business Region Göteborg AB

28 mars blir Göteborg en miljonregion

Dela

28 mars händer det. Någon gång på kvällen. Göteborgsregionens miljonte invånare föds – eller flyttar in. Göteborg går från att vara en liten storstad till kärnan i en miljonregion.

I analytikern Peter Wardas kalkylblad på Business Region Göteborg blir Göteborg en miljonregion på kvällen 28 mars. I varje fall statistiskt sett.

- Det är klart att det finns en viss osäkerhet i den kalkylen, nyfödda har rätt att påverka sin egen tidtabell, men det sker någon gång de närmaste veckorna, säger Peter Warda.

- Göteborgsregionen har växt med 150 000 invånare sedan år 2000. Det är ett helt Linköping, säger Henrik Einarsson, etableringschef på Business Region Göteborg.

En miljon invånare har ett starkt symbolvärde i marknadsföringen av Göteborg som en attraktiv region för investeringar, etableringar och innovationssamarbeten.

Men en kraftig befolkningsökning ställer också Göteborgsregionen inför stora utmaningar.

I ett stort reportage tar Business Region Göteborg oss med på en resa, från när Olof Palme klipper bandet på den nya Älvsborgsbron till en miljonregion med ambitioner att konkurrera med Europas största regioner.

Experter på infrastruktur, handel, innovationsutveckling, arbetsmarknad och internationellt investeringsklimat diskuterar betydelsen av att Göteborg blir en miljonregion.

Läs reportaget på www.businessregiongoteborg.se

För mer information om siffrorna bakom miljonregionen och effekterna av tillväxten går det bra att kontakta Henrik Einarsson; henrik.einarsson@businesregion.se 031-367 61 27

Göteborgsregionen utgörs av kommunerna Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda. Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Nyckelord

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Göteborgs innovativa transportlösningar lockar hit delegation från åtta länder14.9.2018 13:03Pressmeddelande

Städer världen över måste utveckla sina transportlösningar för att öka rörligheten och minska utsläppen. Göteborg, som är först i världen med att undersöka samspelet mellan självkörande fordon och långsiktig stadsplanering, visar den 17 och 18 september upp den senaste utvecklingen när staden gästas av en internationell delegation från åtta länder. På programmet står bland annat provkörning av eldrivna lastcyklar längs Stora Hamnkanalen.

Kraftig ökning av företagens lönesumma20.6.2018 15:33Pressmeddelande

Företagens lönesumma i Göteborgsregionen ökar kraftigt och landar på nära sju procent vilket är rejält högre än rikssnittet. Det framgår av årets andra Konjunkturrapport som Business Region Göteborg presenterar i dag. – Merparten av lönesumman består av att det skapats fler nya högkvalificerade och högavlönade jobb i regionen inom den privata sektorn, säger Peter Warda, analytiker på Business Region Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum