Uppsala kommun

3 000 unga sökte sommarjobb genom Uppsala kommun

Dela

Feriejobb är en viktig väg in på arbetsmarknaden för unga. Uppsala kommun erbjuder därför alla i årskurs nio som har sökt ett jobb en plats i tre veckor under sommaren. Jobben kan handla om allt från trädgårdsskötsel till orienteringsledare.

– Eftersom vi vill att unga får chansen att få in en fot på arbetsmarknaden och dessutom tjäna lite pengar erbjuds alla som går i nian i Uppsala, som vill ha jobb, feriearbete. För många blir det också en möjlighet att göra en meningsfull insats på till exempel vård- och omsorgsboenden eller i vår barnverksamhet, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

För att vara garanterad ett sommarjobb genom kommunen ska man gå i nionde klass, vara folkbokförd i Uppsala och ha ansökt i tid, senast den 6 mars.

Besked om arbetsplats lämnas i maj. Hur mycket man får jobba, vilken period och vilka arbetstider beror på sommarjobbet. Som mest kan man jobba 90 timmar.

Elever i årskurs 1 och 2 på gymnasiet och nyanlända som går språkintroduktionsprogrammet erbjuds sommarjobb i mån av plats.

– I år har vi möjlighet att för första gången erbjuda arbete på Gottsundabadet. Det är bra ungdomarna i Gottsunda får fler möjligheter att arbeta i sitt eget bostadsområde och att andra också får chansen att jobba där, säger Henrik Jansson, arbetsmarknadschef.

Kommunen gör en medveten matchning för att motverka traditionellt könsbundna mönster i yrkesval. Bland annat kan fler killar få feriejobb inom barnomsorgen.

För mer information

Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden
Telefon: 018-727 13 00
E-post: mohamad.hassan@uppsala.se

Henrik Jansson, arbetsmarknadschef
Telefon: 018-727 60 26
E-post: henrik.jansson@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, presskommunikatör
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Stora skillnader i elitidrottares villkor i Uppsala21.5.2019 09:00:00 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun ska bli Sveriges bästa idrottskommun. Ett steg i arbetet för att nå målet är att ta fram en ”elitidrottsstrategi” för hur kommunen ska förhålla sig till och samverka med elitidrotten i kommunen. I undersökning som Uppsala kommun genomfört har det framgått att det finns förhållandevis stora skillnader i de villkor som elitidrottarna har att förhålla sig till - dels utifrån vilken idrott det gäller, dels utifrån utövarens kön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum