Huddinge kommun - politik

3 miljarder på 3 år investeras i förskolor, skolor och äldreboenden

Dela

I koalitionens förslag till mål och budget ingår ett stort antal investeringar i framtiden. Totalt föreslås 2,1 miljarder till investeringar till nya skolor samt renovering av befintliga skolor, 450 miljoner till nya förskolor, 240 miljoner till nya äldreboenden och 60 miljoner till nya idrottshallar och fotbollsplaner.

- I Huddinge byggs många nya bostäder vilket är goda nyheter för alla som vill flytta hemifrån, hitta något större, lämna villan eller som fått ett jobb i Stockholmsregionen. Därför måste vi se till att bygga ut vägnät, förskolor, skolor och annan service så att vardagen fungerar för alla som redan bor här och alla som flyttar hit, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad.

- De kommande 3 åren kommer cirka 3 miljarder investeras i förskolor, äldreboenden, skolor, idrottshallar och fotbollsplaner i Huddinge. För att kunna hålla denna höga investeringstakt vill vi att fler privata aktörer ska få möjlighet att vara med och bygga och driva verksamhet i kommunen, fortsätter Malin Danielsson (L).

Redan i dagsläget är det ett flertal privata aktörer som investerar i nya lokaler i Huddinge och genom att ge fler möjlighet att bygga och driva verksamhet i privat regi så beräknas cirka 300 miljoner av investeringarna kunna göras av andra aktörer än kommunens eget bolag.

- Nytt för i år är att vi avsätter investeringsmedel för att kunna investera i fler trygghetsskapande åtgärder som t ex belysning på platser där det saknas idag, avslutar Malin Danielsson (L).

 

 

 

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum