Upplands Väsby kommun

300 sommarjobb till Väsbys unga

Dela

Vilka tjejer och killar ska ta sig an de 300 sommarjobben i Väsby? Nu är det dags att ansöka. Upplands Väsby kommun hoppas på nytt kunna skapa jobb inom äldreomsorgen.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Sommarjobben drar igång med full kraft i sommar, och nu också inom de verksamheter som varit stängda under pandemin. Socialnämndens ordförande Maria Fälth (KD) hoppas att många ungdomar passar på att ta vara på tillfället att känna på hur det är att jobba ihop sin egen lön.

 Det är viktigt att ungdomar får chansen att komma ut i arbetslivet, tjäna pengar - och att stå på egna ben. Det är ju faktiskt det som ett jobb innebär, säger Maria Fälth.

Hon minns själv sitt första sommarjobb som 13-åring i Motala. Det var på en speditionsfirma med administrativa uppgifter.

 Den sommaren betydde jättemycket för mig. Det var tidiga morgnar och en miljö med tuff jargong bland chaufförerna. Jag fick stå på mig och visa dem att jag inte var någon som de kunde driva med.

Förra sommaren var det flera ungdomar som tack vare sommarjobbet lyckades få in en fot hos lokala arbetsgivare som kunde erbjuda extrajobb under hösten. Även i år finns det arbetsplatser med goda möjligheter att få förlängning i form av helgjobb och liknande.

Pandemin innebar stora konsekvenser för sommarjobben inom äldreomsorgen. Att den yngre generationen dyker upp och läser tidningen, går promenader och diskuterar världsproblemen har varit mycket populärt bland Väsbys äldre. Och nu ser alltså dessa sommarjobb ut att göra comeback inom äldreomsorgen.

 Sommarjobbarna inom äldreomsorgen har varit mycket uppskattade. Det har också varit ett vanligt önskemål från ungdomar att få jobba inom äldreomsorgen, inte minst bland de ungdomar som läser vårdprogram på gymnasiet, säger Mohamed Sadik-Bile som är ungdomscoach i kommunen.

Som vanligt har kommunen ett nära samarbete med föreningar och näringsliv som bidrar med jobbtillfällen. Sommarjobben riktar sig i år till tjejer och killar födda 2004-2005.

Kontakter

Mohamed SadikUngdomscoach med ansvar för feriejobben

Tel:08-590 974 05

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum