Myndigheten för press, radio och tv

Nu kan du söka stöd för lokal journalistik för 2020

Dela
Ansökningsomgången för stöd för lokal journalistik 2020 är öppen mellan 10 februari och 31 mars 2020. Stöd kan sökas för journalistisk bevakning av områden med svag bevakning. Du ansöker via e-tjänsten på Myndigheten för press, radio och tv:s webbplats.

Stöd för lokal journalistik är en stödform som ingår i mediestödet och kan lämnas för journalistisk bevakning av svagt bevakade områden. Alla nyhetsmedier vars främsta uppgift är att bedriva nyhetsbevakning kan söka detta mediestöd. Stöd för lokal journalistik delades ut första gången 2019.

   - Vi märkte av ett stort intresse för stödet vid förra årets ansökningsomgång och väntar oss att ännu fler medier kommer att söka i år, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv. Stödet fyller ett behov, redan efter första året har vi sett utökad bevakning i områden som tidigare betraktades som vita fläckar.

Ansökningsomgången pågår mellan den 10 februari och den 31 mars. Ansökan lämnas genom myndighetens e-tjänster på www.mprt.se. Du hittar mer infomration om stödet och hur ansökan går till här.

För mer information kontakta 

registrator@mprt.se eller 08-580 070 00.

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Svensk tv-marknad: Utmaningar och trender24.11.2023 14:32:33 CET | Pressmeddelande

Tv-marknaden påverkas just nu starkt av att ekonomin försämras och att konjunkturen försvagas. Det visar rapporten Svensk tv-marknad 2023 som Myndigheten för press, radio och tv tagit fram och som beskriver den svenska tv- och streamingmarknaden. En marknad där konkurrensen är fortsatt mycket hög om abonnenter, rättigheter och annonsintäkter - vilket påverkar de stora svenska kommersiella tv-husen negativt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum